Beaulieu-sur-Mer

Share
Beaulieu-sur-Mer

Aan de kustlijn van de Alpes-Maritimes ligt Beaulieu-sur-Mer. Dit mooie badplaatsje ligt op maar tien kilometer afstand van Nice en ook vlak bij het mooie schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat. Er zijn schitterende stranden die begrensd worden door grote palmbomen. Ook in het plaatsje zijn mooie plekjes om te ontdekken. 

Beaulieu sur Mer betekent in het Frans prachtige plek aan zee en dat is het ook zeker. Met een ligging direct aan de Middellandse Zee heeft Beaulieu-sur-Mer namelijk prachtige stranden en havens. Je kunt op het strand heerlijk ontspannen of je goed vermaken in de zee. Behalve zwemmen zijn er ook verschillende andere watersportactiviteiten te doen, zoals waterskiën, jetskiën, windsurfen en je kunt zelfs een boot huren voor het vissen van tonijn.  

Het grootste strand van Beaulieu-sur-Mer is Plage Petite Afrique en ligt ten noorden van de plezierhaven. Hier is ook de meeste parkeergelegenheid. Het kleinere strand van de plaats, maar zeker niet minder mooi, is Plage des Fourmis. Je kunt vanaf hier ook uitkijken op de oostkust van Saint-Jean-Cap-Ferrat. Beide stranden worden naast de zee ook omringd door prachtige gebergtes. 

Verder heeft Beaulieu-sur-Mer ook nog twee havens. Er is de eerdergenoemde grote haven vlakbij Plage Petite Afrique. Hier liggen verschillende grote jachten en daarnaast wordt de haven omringd door een aantal gezellige restaurantjes. Verder is er nog een kleinere haven naast Plage des Fourmis. Het is een mooi haventje waar alleen kleinere boten kunnen liggen. 

Tussen de twee havens in ligt een promenade waar je heerlijk overheen kunt wandelen. Deze leidt ook naar Saint-Jean-Cap-Ferrat. Een prachtig bouwwerk langs deze kade is de Belle Epoque Rotunda. Het is gebouwd in de negentiende eeuw en er worden vandaag verschillende voorstellingen gegeven. Verder wordt het omringd door een klein park.  

 

 

 

Villa Kerylos

In Beaulieu-sur-Mer staat de indrukwekkende Villa Kerylos. Het is een gereconstructueerde villa uit de Griekse oudheid, die er zeer indrukwekkend uitziet. In de verschillende kamers van het schitterende huis kun je je ogen uitkijken. Je vindt er mozaïeken, marmer, fresco’s en schatten uit de zesde tot tiende eeuw voor Christus. Verder is er vanuit de tuin een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Deze villa geeft je de mogelijkheid om een stukje van Griekenland in de Provence te ontdekken. 

Meer van Beaulieu-sur-Mer ontdekken

Beaulieu-sur-Mer is in het verleden veel bezocht door de adel en het koningshuis en aan de sfeer en voorzieningen van het dorp kun je dat vandaag de dag nog steeds terugzien. Er staan luxe gebouwen en er zijn indrukwekkende parken en tuinen. Veel gebouwen in de plaats zijn ontworpen door Gustave Eiffel, de ontwerper van de beroemde Eiffeltoren. 

In het centrum zijn er mooie straatjes, exclusieve boetiekjes en leuke restaurantjes. Ook is er een casino te vinden in de plaats. 

In de zomer kun je je ook goed vermaken op Place Marinoni. Dit is een dorpsplein waar in het zomerseizoen live bands spelen, wekelijkse feesten plaatsvinden en er dagelijks een ochtendmarkt is met verse producten. 

Meer informatie

www.villakerylos.fr

www.beaulieusurmer.fr

Bereikbaarheid

Met de auto: vanaf Utrecht is het ongeveer 14 uur rijden

Met het vliegtuig: vlieg naar Nice 

Gids

Beaulieu-sur-Mer: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Saint-Paul-de-Vence

Biot


Cagnes-sur-Mer


Gourdon

Île de Lérins

 

Isola 2000

 

La Turbie 

 

Le Bar-sur-Loup

Roquebrune-Cap-Martin

 

Saint-Martin-Vésubie

 

Saorge

 

Tende

Théoule-sur-Mer

 

Tourrettes-sur-Loup

 

Vallauris 

 

Villefranche-sur-Mer

Samenwerking

Onze partners in de omgeving van Beaulieu-sur-Mer