Hyères en de Îles d’Hyères

Share
Hyères en de Îles d'Hyères

In Hyères streken de oude Grieken al neer en in de 19e eeuw was het een van de eerste trekpleisters aan wat even later de Côte d’Azur ging heten. Het zwaartepunt daarvan is iets meer oostwaarts gegaan en dat komt de relatieve rust wel ten goede. Zeker ook op Îles d’Hyères: Porquerolles, Port-Cros en Île du Levant.

Even ten oosten van de grote havenstad Toulon ligt Hyères en hier ben je op het zuidelijkste puntje van de Provence en begint de kuststrook die we wel de Côte d’Azur noemen. Queen Elisabeth kwam er al eind 19e eeuw en vele volgden haar nadien.

 

Villa Noailles

Dat kun je nog wel terugzien aan de prachtige villa’s die er in de Belle Époque zijn gebouwd zoals bijvoorbeeld de voor die tijd zeer moderne Villa Noailles. Gebouwd door Charles en Marie Laure de Noailles die kunstenaars als Jean Cocteau, Pablo Picasso, Man Ray and Salvador Dalí ondersteunden. Nu is het nog steeds een centrum voor de kunsten en niet te missen bij een bezoek aan de stad. 

 

Vieille Ville

Ga bij een bezoek ook zeker even de oude stad in en dwaal door de steegjes die teruggaan tot de 13e eeuw net als de ruïnes van het oude kasteel erboven. Bij terugkeer neem je een drankje op het  gezellige Place Massilon met z’n Tour St-Blaise, een restant van een voormalige tempeliersklooster. En dan ga je eens bedenken naar welk strand je gaat.

 

Presqu’Île de Giens

Geen plaats aan de Côte d’Azur met zoveel stranden en strandjes als Hyères, mede dankzij dat bijzondere schiereiland aan de zuidkant van het stadje. Hier vind je verborgen strandjes tussen de bossen en rotsen, maar ook het lieflijke haventje van Niel. En de eilanden voor de kust kun je hier bijna aanraken…

Îles d’Hyères

Drie prachtige eilanden worden niet voor niets Les Îles d’Or genoemd vanwege hun goudkleurige klippen. Ieder eiland heeft zo haar eigen karakter:

 

Porquerolles

Het grootste en ook relatief drukste van de drie is in twintig minuten te bereiken vanaf La Tour-Fondue op het schiereiland Giens. Hier kom je om te fietsen of te wandelen  , om even die unieke eilandsfeer te proeven ga ook even naar La Fondation Carmignac, een museum met moderne kunst omgeven door wijngaarden. 

 

Port-Cros

Een nationaal park, het kleinste van Frankrijk, sinds 1963. Je wandelt er naar de top van de heuvel op 195 meter voor een prachtig uitzicht rondom en je ervaart weer even Zuid-Frankrijk zoals het ooit was. Leeg.

 

Île du Levant

Misschien wel het best bekend als het naturisteneiland aan de Côte d’Azur. Al sinds de jaren dertig toen hier feitelijk het huidige dorpje Héliopolis werd gesticht, de eerste gemeenschap voor naturisten in Europa. 

Meer informatie

Gids

Hyères: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Le Lavandou

 

Les-Salles-sur-Verdon

 

Lorgues

 

Île de Porquerolles

Bormes-les-Mimosas

 

Grimaud

 

Hyères

 

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume

Saint-Tropez

 

Sanary-sur-Mer

 

Bandol

 

Draguignan

Samenwerking

Onze partners in Hyères en omgeving