Montélimar

Share
Montélimar

Montélimar, ook wel ‘De poort naar de Provence’ genoemd, is een stad gelegen in de Drôme. Het heeft een rijke geschiedenis dankzij het kasteel van Adhémar dat een prachtig panoramisch uitzicht heeft. In de stad kun je je weer even kind voelen tijdens een bezoekje aan Palais des Bonbons et du Nougat.

In Montélimar vind je het indrukwekkende kasteel van Adhémar, een prachtig stukje erfgoed dat de stad te danken heeft aan haar rijke historische verleden. Het kasteel is gebouwd op een heuvel en je kunt hier genieten van de stilte en van een fantastisch uitzicht over het omliggende landschap. Het paleis is herkenbaar aan de Romaanse en Mediterrane bouwstijl en werd gebouwd in de 12e eeuw. Naast een paleis vind je hier ook een herenhuis, een kapel en burchttoren en een bastion. Zoals je wel vaker ziet met dit soort prachtige bouwwerken diende het helaas uiteindelijk als gevangenis. Zo ook dit prachtige kasteel van Adhémar in Montélimar dat in 1926 alleen nog maar gebruikt werd om gevangenen in op te sluiten.


De laatste jaren wordt het chateau gebruikt voor exposities van moderne eigentijdse kunst. Ook worden er rondleidingen gegeven en kun je een heerlijke wandeling maken in het park bij het kasteel. 

 

Palais des Bonbons et du Nougat
Een bezoek aan het Palais des Bonbons et du Nougat mag je natuurlijk niet missen als je Montélimar gaat ontdekken. Montélimar is namelijk dé stad van de noga! In het museum maak je kennis met snoep en noga op een ludieke en interactieve manier. Ook als volwassene kun je je hier weer even kind voelen. Je leert, proeft en ontdekt hier alles over de beste en lekkerste noga van de wereld.

Vervolgens kun je in de vele winkels in de stad verschillende soorten proeven en mee naar huis nemen voor een fantastische herinnering.

 

Musée d’Art Contemporain Saint-Martin
Cultuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op in Montélimar. Een bezoekje aan het museum Saint-Martin is een must, want je vindt hier veel moderne kunst. Elke zomer worden hier tevens interessante tijdelijke exposities georganiseerd rondom grote namen uit de moderne kunst.

 

Marché hebdomadaire
Net als in vele dorpjes in de Provence heb je ook in Montélimar een markt waar je iedere zaterdagochtend de lekkerste lokale producten kunt scoren. Probeer bijvoorbeeld de verschillende soorten kaasjes uit de streek of ga voor vers fruit, heerlijke olijfolie, zoete honing of verse groeten van de lokale boeren. In het historische centrum waar de markt wordt gehouden heb je allerlei bars, restaurants en terrassen. Hier kun je heerlijk in de zon genieten van een kopje koffie uitkijkend over de kleurrijke gebouwen en huizen. 

 

Bereikbaarheid

  •  Met de auto rijd je in ongeveer tien uur van Utrecht naar Montélimar.
  • Per vliegtuig: Aéroport Marseille Provence en vanaf daar rijd je in minder dan twee uur naar Montélimar.
Gids

Montélimar: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Grignan

 

Le Poët-Laval

 

Mirmande

 

Montélimar

Romans-sur-Isère

 

Valence

 

Clansayes

 

Crest

Hauterives

 

La Chapelle-en-Vercors

 

Saillans

 

Saoû

Saint-Agnan-en-Vercors

 

Saint-Jean-en-Royans

 

Saint-Martin-en-Vercors

 

Vassieux-en-Vercors

Samenwerking

Onze partners in Montélimar

Le Bouquet de Séguret

Nederlands kleinschalig vakantiepark Résidence Les Belles Heures in Roaix. Voor een heerlijke vakantie tussen de  glooiende landschappen waar wijnbouw en olijfbomen met elkaar zijn verweven.

Nederlandse B&B en appartementen in Séguret, ingesloten tussen de beroemde wijngaarden van de Côtes du Rhône, en met uitzicht op Séguret en de Dentelles de Montmirail.

 

 

Nederlands kleinschalig vakantiepark Résidence Les Belles Heures in Roaix. Voor een heerlijke vakantie tussen de  glooiende landschappen waar wijnbouw en olijfbomen met elkaar zijn verweven.

B&B Bouquet de Séguret

Nederlandse B&B en appartementen in Séguret, ingesloten tussen de beroemde wijngaarden van de Côtes du Rhône, en met uitzicht op Séguret en de Dentelles de Montmirail.