Een cocktail bij L’Ambar op Domaine la Pierre Blanche

Rood, oranje, misschien rosé? We hebben het hier niet over de kleur van de Provençaalse hemel bij zonsondergang in de Alpilles, maar over een keuze tussen de cocktails Blackbird en Vanilla Sky. En dan hebben we het tapasmenu van de L’Ambar Sunset Lounge nog niet eens bekeken. L’Ambar is een openlucht cocktail lounge in de buurt Eygalières, even ten oosten van Arles, en nieuw in het aanbod van boutique-hotel Domaine la Pierre Blanche.

Hoewel het Domaine natuurlijk gewoon een werkomgeving is voor Ana-Luisa Negreiros, zegt ze dat het voelt alsof ze er op vakantie is. Ze deelde deze gedachten met het creëren van de nieuwe loungebar:

‘In L’Ambar voel je je onmiddellijk op je gemak, dankzij een prachtig uitzicht en comfortabele zitplaatsen. Ik heb dit project ontworpen als een lounge die een cocon buiten creëert. Het leven gaat er in een ander tempo. Door de high-end kwaliteit van geluid en ingrediënten voelt iedereen zich er een echte levensgenieter.’

 

L’Ambar Sunset Lounge

Of je nu in het hotel verblijft of er komt eten, op Domaine la Pierre Blanche ben je echt ‘away from it all’…. Het domein van 2,5 hectare ligt aan de voet van de Alpilles en is afgelegen genoeg om de rest van de wereld te doen vergeten. Jouw avond gaat goed van start, met een panoramisch uitzicht op de pastorale omgeving en de ambachtelijke cocktailcollectie van de L’Ambar Sunset Lounge. De ontwikkeling van de drankenkaart was een proefproject waarbij de eigenaars Floris Van de Werf en Ana-Luisa Negreiros, het culinaire team en een bevriende Braziliaanse mixoloog betrokken waren.

Als expert achter de bar mixt barman David Camara cocktails, ontkurkt de flessen en schenkt een selectie van regionale wijnen in. De cocktailkaart is fris, leuk en drinkbaar, met klassieke drankjes op basis van Provençaalse rosé van topkwaliteit. Camara is dol op klassieke cocktails, met Negronis en Manhattans die volgens het boekje worden gemaakt met eersteklas ingrediënten. Bestel op een warme dag echter de Camaraja, een zomerse cocktail met lychee en passievrucht die een knipoog is naar de achternaam van de barman en het Braziliaanse woord voor passievrucht (Maracuja).

Wat zijn jouw favoriete drankjes bij L’Ambar?

Ana-Luisa Negreiros: ‘Ik kan niet kiezen tussen You Make Me Blush, Opera, en Dama Rossa.

Floris Van de Werf: ‘Rock n’ Rose, een revisatie van een Old Fashioned met het unieke ijsblokje.’

Barman David Camara: ‘Smoke My Pink is leuk om te maken en een theatrale ervaring aan tafel!

Chef Patrick Pando: Is een wijnliefhebber die geniet van de wijnselectie van L’Ambar die lichte keuzes brengt in elke kleur die perfect zijn voor de zomer.

Omdat het in de Provence gebruikelijk is aperitieven te serveren met een hartig hapje, creëerde Chef Patrick Pando een ‘Finger Licking‘ tapasmenu met veel regionale ingrediënten. Saveurs de Provence (lokale tapenades) en Planche de Délices (een selectie vleeswaren) zijn ideaal om te delen. Lobster Love – geroosterde brioche met kreeftenstaart en -klauw, overgoten met selderremoulade – wil je misschien juist niet delen!

Gastronomisch L’Opale

Hoe verleidelijk de tapas ook is, zorg ervoor dat je ruimte overhoudt voor het bistronomiemenu in L’Opale, het restaurant van het hotel. Waar L’Ambar je uitnodigt om te genieten van de veranderende avondlucht terwijl je nipt van een cocktail, neemt L’Opale je mee op gastronomische reis die de seizoenen altijd volgt. Chef Patrick Pando leidt het culinaire team van Domaine la Pierre Blanche en haalt zijn inspiratie uit de ervaringen in het restaurant van zijn ouders, luxe hotels in het Verenigd Koninkrijk en restaurants met Michelinsterren in de Provence.

Chef Pando en zijn team werken uitsluitend met seizoensgebonden ingrediënten en lokale producenten en creëren gerechten die een kunstwerk zijn, bijna te mooi om op te eten. Hoewel het menu van L’Opale slechts een paar keuzes voor elke gang bevat, maakt dat het kiezen tussen de “Canelagneau” Catalaanse lamsschouder en “La Spada” gegrilde zwaardvis in een roze curry er niet makkelijker op. Meestersommelier Joffrey Wiart selecteerde stelt de wijnkaart samen met natuurlijk ook diverse wijnen uit de streek.

Het Hotel

Domaine La Pierre Blanche heeft 15 gastenkamers, inclusief suites, ontworpen met voortdurend het woord ‘relaxen’ in het achterhoofd. Elke kamer heeft een eigen ingang en een privé-terras. Of je kamer nu uitkijkt op het zwembad, de olijfgaard of het lavendelveld, de inrichting is eigentijds Provençaals. De kamers hebben een verfrissend kleurenpalet dat de regionale vegetatie weerspiegelt – olijven, lavendel, amandelbloesem, wilde kruiden en bloeiende rozen. Open de deur en betreed een cocon van comfortabele stilte, compleet met Frans linnengoed van hoge kwaliteit en milieuvriendelijke badproducten van L’Occitane en Provence.

Praktische informatie

 

Domaine La Pierre Blanche (website)
2950 Route d’Orgon
Eygalières, Provence
Telefoon: +33 (0)4 90 26 10 00
E-mail: accueil@domainelapierreblanche.com

L’Ambar Sunset Lounge
Open van donderdag tot maandag van 17 tot 22 uur.
Kijk uit naar nieuws over muzikale avonden en speciale wijnproeverijen tijdens het seizoen.

Restaurant L’Opale
April en november alleen open voor lunch van dinsdag t/m vrijdag
mei t/m oktober, open voor lunch en diner van dinsdag t/m zaterdag
Zondag brunch van mei tot oktober
Reserveringen worden ten zeerste aanbevolen.

Overnachten

Zeven (7) ruime gastenkamers, acht (8) grote suites
Elke kamer heeft zowel een eigen ingang als een terras.
Ontbijt is inbegrepen.
WIFI is beschikbaar in het hele hotel.
Elke kamer heeft een gemakkelijke toegang tot het 26-meter zwembad met zijn ruime terras en uitnodigende ligbedden.



Dit artikel is een vertaling van een eerder gepubliceerd artikel op de webstie Perfectly Provence (www.perfectlyprovence.co

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners