24 uur in de Vaucluse

Côte & Provence neemt je de komende weken mee op bliksembezoek en strijken we 24 uur neer in Saint-Tropez, Grasse, de Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence. Noem het de ultieme checklist voor een dagje uit, nieuwe inspiratie voor een kort bezoek of simpelweg even wegdromen vanuit huis, in Nederland, België of elders. Vandaag: de Vaucluse.


Een vol ochtendprogramma

08h37 – Begin de dag met de beklimming van de MONT VENTOUX vanuit MORMOIRON. Met de auto is het een mooie rit naar 1912 meter hoogte waarbij je getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht. Alvorens de top te bereiken kom je langs RESTAURANT BAR CHALET REYNARD met een fantastisch terras en een menukaart met overheerlijke en eenvoudige streekgerechten en ongeëvenaarde crêpes. Drink hier alvast een kopje koffie en kies voor een frambozen- of bosbessentaartje, en absolute must. 

09h53 – Beklim daarna verder de top, waar je wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de MONT BLANC. Bij mooi weer kun je zelfs de zon zien schitteren in het water van de Middellandse zee. Zet na de top de afdaling in richting SAULT, bekend om zijn prachtige uitgestrekte lavendelvelden, en de slaperige dorpjes AUREL en SAINT-CHRISTOL. Elk jaar in juni tot augustus worden de LAVENDELVELDEN rondom Sault gezien als een van de populairste bezienswaardigheden van de Provence. 

11h43 – Neem vervolgens de D942 richting de Gorge de la Nesque. Het is inmiddels lunchtijd, dus stop eerst in Monieux en lunch op het plein naast de sprankelende fontein bij RESTAURANT LES LAVANDES. Zak even lui onderuit in de schaduw onder de platanen met een koele rosé. Leuk weetje: in dit restaurant zwaait de plaatselijke burgemeester de scepter. ‘s Middags op de antieke tour

14h45 – Na de lunch staat de GORGE DE LA NESQUE op het programma. Een Grand Canyon-esque tafereel met prachtige hoge rotsen en adembenemende vergezichten. Zeer de moeite waard. Daal vervolgens langzaam af naar VILLES-SUR-AUZON. Nog een staartje meepikken van een gezellige niet te dure brocante? Rijd dan nog even door naar CARPENTRAS waar deze markt iedere zondag wordt georganiseerd. 

17h02 – Zin in duur en mondain? Dat vind je in L’ISLE SUR- LA-SORGUE, bekend om zijn antiquairs en dure brocante. Daarnaast staat l’Isle-sur-la-Sorgue vooral bekend om de goed zichtbare WATERMOLENS, vroeger gebruikt door de linnenververijen in de stap. De watermolens draaien nog steeds in de rivier de Sorgue, maar doen verder geen dienst meer. Zoek in dit gezellige stadje een schaduwrijk terras aan het water, de perfecte plek voor een rozige namiddag. 

19h39 – Idyllisch dineren in de Vaucluse? Bij restaurant CHEZ SERGE in Carpentras, bekend om zijn truffels en gigantische wijnkaart, dineer je op het dakterras onder de sterren, sfeer gegarandeerd.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners