Filmfestival Cannes van start

Het jaarlijkse hoogtepunt van de filmwereld aan de Côte ‘Azur is weer van start gegaan en tot en met 26 mei staat Cannes in het middelpunt van de belangstelling en stralen de sterren weer op de rode loper. Wie dat zeker zal doen is Michael Douglas die tijdens het festival de Palm d’Or d’Honneur ontvangt voor zijn imposante carrière op het witte doek. Toegang tot het filmfestival is exclusief voor professionals van de internationale filmwereld. Maar niets belet je om een kijkje te nemen rondom het Palais des Festivals et des Congrès aan de boulevard van Cannes. Wellicht loop je daar gewoon Michael Douglas tegen het lijf.. ?L’Invité, elke dag om 18.30 uur

Wil je het filmfestival toch dagelijks op de voet volgen zonder aan het toeval van zo’n mogelijk ontmoeting overgeleverd te zijn? Stem dan dagelijks af op het interviewprogramma L’Invité dat live vanaf La Croisette verslag doet van het festival. Iedere dag om 18.30 uur ontvangt TV5Monde in dit programma genomineerde acteurs en regisseurs, voorzitters van de jury en vele anderen.

TV5Monde geeft sowieso veel aandacht aan het festival in deze meimaand met elke zondag- en donderdagavond films die er eerder in de prijzen vielen, en diverse documentaires over de filmwereld en Cannes in het bijzonder. Ga naar de website van de Franse zender voor meer informatie hierover (LINK)

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners