Mooie zomeravonden bij Villa Rothschild

Tussen Nice en Monaco vind je het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat waarop onder andere Villa Rothschild te vinden is. Deze villa, gebouwd in de twintigste eeuw, is een van de mooiste paleizen aan de Côte d’Azur. Tegenwoordig is het een museum en deze zomer vindt er een groot aantal avondevenementen plaats. Wij vertellen er je meer over in dit artikel.


Ephrussi


Villa Ephrussi de Rothschild is in het begin van de twintigste eeuw gebouwd door barones Béatrice Ephrussi de Rotschild. Daar komt de naam van de villa dus ook vandaan. Het is gebouwd op het hoogste punt van het schiereiland. Bij de villa zijn ook nog negen mooie tuinen aangelegd. Na het overlijden van de barones is Villa Rotschild in 1938 een museum geworden. Nu kan iedereen het prachtige paleis en de tuinen met eigen ogen bezichtigen.


Concerten en lichtshows

Er worden al wel vaker evenementen bij Villa Rotschild georganiseerd, maar deze zomer is er wat nieuws. Van 5 juli tot 31 augustus organiseert de Villa avondevenementen met dansshows en water- en lichtshows. En ook zullen er concerten plaatsvinden. In het midden van de baden in een van de tuinen vindt de show ‘Les Lucioles de la Villa’ plaats. Twee dansers van het ballet van Nice zullen hierbij choreografieën uitvoeren in verlichte jurken. Deze verschillende activiteiten wissen elkaar gedurende de avond af. Concerten van 20 minuten worden iedere 45 minuten gehouden. Het avondprogramma begint om 20:00 en van tevoren wordt het er volledig versierd voor ‘een unieke en betoverende ervaring’. Zo zullen onder andere honderden kaarsen de paden en vijvers van de Jardin à la française (Franse Tuin) verlichten.


Bijzonder dineren

Ook het restaurant zal ’s avonds open zijn, welke gelegen is in de Jardin de Sèvres met uitzicht op de baai van Villefranche. Zo kun je dineren onder de sinaasappel- en olijfbomen van de Villa. Hier zijn ook speciale menu’s voor gemaakt. En er zullen manden worden aangeboden met lekkernijen om van te genieten op de grasvelden, waarbij je een uitzicht hebt op het schouwspel van de vijvers. Op het marmeren terras is daarnaast ook nog een pop-up wijn- en champagnebar geopend tot 23:00 uur.  

Er is dus genoeg te beleven op de zomeravonden in Villa Rotschild en het is dan ook zeker een bezoekje waard. Neem voor meer informatie over deze avonden een kijkje op: https://www.villa-ephrussi.com/fr/nocturnes-villa

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners