Kunst en historie op de Commanderie de Peyrassol

Eens rij je weer over de Autoroute La Provençale richting de Côte d’Azur. Een liefhebber van wijn, kunst en geschiedenis slaat dan een keertje af bij Le Luc, rijdt de Plaine des Maures in om eens aan te leggen bij Domaine de Peyrassol tussen de wijngaarden van de Côtes de Provence. Een commanderie uit de 13e eeuw toen hier Tempeliers zich vestigden op een kruispunt van pelgrimsroutes naar Spanje en Rome en op de kruisvaardersroute naar het Heilige Land. Er werd van alles verbouwd, en ook wijn. Geen wonder dat je het Maltezer Kruis hier overal aantreft, en met goede reden is één van de toppers in het wijnaanbod de ‘1204’, een exclusieve rosé waar amper jaarlijks 1000 flessen van geproduceerd wordt.

Maar hier kom je niet alleen voor de wijn, al is die van hoge kwaliteit, zelfs de wijn die niet onder ‘1204’ wordt verkocht. Wijn mag dan lekker zijn, maar wijn is vooral ook beleving. Dat hebben ze hier goed begrepen. Op de historische wijngronden wordt ook veel aandacht geschonken aan kunst. Op het domein zijn verschillende wandelpaden uitgezet die je voeren langs diverse kunstwerken. Je zou bijna vergeten dat hier wijn verbouwd wordt.

Les Journées ‘Secrets de Cave à prix velours’

Kom je toch meer voor de wijn dan voor de kunst, dan is er goed nieuws: Van 25 september tot 18 oktober worden er weer een paar bijzondere wijnen aangeboden tegen interessante prijzen. Een mooie gelegenheid voor een kunstzinnig dagje uit in de Provence!

Ga voor meer informatie, of een bestelling, naar de website van de commanderie of meld je nog aan voor de exclusieve Dégustation Prestige, morgen, die voorafgaat aan ‘Les Journées’ :

Meer lezen over de Commanderie? Onze redacteur Peter Sarens schreef een uitgebreid artikel over de wijn en de kunst van Peyrassol in de nazomereditie van Côte & Provence, nu in de winkel en natuurlijk verkrijgbaar op de site (los of bij een abonnement)

Credit foto’s: Domaine de Peyrassol

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners