Rolling Stones Unzipped

Rolling Stones komen naar Zuid-Frankrijk

Nou ja, niet echt natuurlijk, maar toch een beetje. Van 10 juni t/m 5 september met de tentoonstelling ‘Rolling Stones Unzipped’ in de Orange Vélodrome in Marseille. Een uitgebreide expositie van 400 favoriete items uit de persoonlijke collecties van Mick, Keith, Charlie en Ronnie, voorzien van hun eigen commentaar. Alsof ze naast je staan.

Instrumenten (zoals de legendarische zwart-gouden Gibsons), kleding waarin ze op het podium stonden (fluwelen japonnen geleend van vriendinnen), krantenartikels, notitieboekjes en aantekeningen over het schrijven van songs. Maar ook levensgrote reproductie van hun eerste flat en hun opnamestudio. Bezoekers kunnen zelf het legendarische concert van de Stones in Havana herbeleven, samen met hen op het podium. Een bezoek aan Rolling Stones Unzipped is ware duik in het hart van de rock & roll wereld van de Rolling Stones. Voor wie nog twijfelt over een bezoek aan die grote stad: Rolling Stones Unzipped is een perfect excuus voor een dagje in deze steeds meer bruisende havenstad.


50 jaar na hun verblijf aan de Côte d’Azur

Het zal geen toeval zijn dat de expositie precies in dit jaar plaatsvindt. Vijftig jaar geleden verbleven de Rolling Stones enige tijd aan de Côte d’Azur in de Villa Nellcôte in Villefranche-sur-Mer, gevlucht voor de torenhoge belasting die ze in het Verenigd Koninkrijk moesten betalen. Daar namen ze o.a. het beroemde dubbel-album Exile on Main St. op.

Bijgaand een paar beelden uit die tijd…

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners