Tapis Rouge filmfestival nieuwe datum

Tapis Rouge 2020

Onder lastige omstandigheden natuurljk maar ook dit jaar wordt je in Amsterdam verwend op een bijzondere serie Franse films. Een bijzondere selectie Tapis Rouge 2020 die getoond wordt van 5 t/m 10 november 10 t/m 15 december (Tapis Rouge is verplaatst ivm de Corona-maatregelen) in diverse bioscopen in heel Nederland. Alle 18 films worden in elk geval gedraaid in de Filmhallen in Amsterdam naast diverse Pathé bioscopen buiten de hoofdstad.

Korting voor onze lezers

Wij mogen alvast 20% korting op de kaartjes weggeven voor de films van Tapis Rouge 2020 die vertoond worden bij de Filmhallen in Amsterdam*. Maak daarvoor gebruik van de Vouchercode BELLE bij het reserveren van tickets online.

Ga voor meer informatie over Tapis Rouge 2020 en een volledig overzicht van het aanbod en vertoning van de films buiten Amsterdam naar de website van Tapis Rouge 2020.


Wij maakten een kleine selectie uit het aanbod om alvast een beetje in de stemming te komen!


La Bonne Épouse

Emancipatie Komedie over de directrice van een huishoudschool (Juliette Binoche) die jonge vrouwen opleidt tot onderdanige echtgenote en huisvrouw. Het is 1967. Als haar patriarchale man onverwacht overlijdt, raakt de directrice bevlogen door de rebelse geest van de jaren zestig. Dat blijft niet zonder gevolgen voor haarzelf en voor de school.


De Gaulle

De oorlog was in volle gang tot mei 1940 en de Duitsers, geconfronteerd met slecht voorbereide geallieerden, stevenden af op een overwinning. Aan de vooravond van de val van Parijs deed de toenmalige regering een beroep op maarschalk Pétain die pleitte voor het stoppen van de gevechten en het ondertekenen van een wapenstilstand. Charles de Gaulle, onlangs gepromoveerd tot generaal, was tegen dit besluit en zou de loop van de geschiedenis veranderen. Hij weigerde de wapenstilstand en vernedering en organiseert het verzet vanuit Londen. De Gaulle heeft geen nieuws van zijn vrouw Yvonne en zijn kinderen, die zoals duizenden andere Fransen op de vlucht zijn geslagen voor de Duitse opmars. De Gaulle maakt zich zorgen over hun lot en probeert zijn vrouw te bereiken om zijn gezin naar Londen te laten komen.


Un Triomph

Étienne is een ouder wordende acteur, zijn succes is tanende. Hij probeert de eindjes aan elkaar te knopen en dankzij een vriend die directeur van een theater is, gaat hij theaterlessen geven in de gevangenis. Onder de indruk van het talent en het natuurlijke charisma van de gevangenen begint hij vervolgens aan een ongelooflijk artistiek en menselijk avontuur: het opvoeren van een toneelstuk van Beckett met de gevangenen dat ze op het podium van een echt theater zullen uitvoeren.


*Zodra we een vouchercode ontvangen voor de overige bioscopen geven we die direct door!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners