Beklimmen van de Mont Ventoux voor het goede doel

Wie denkt aan de Vaucluse kan bijna niet om de Mont Ventoux heen. In het Nederlands staat deze berg ook wel bekend als de Kale Berg. Samen met de L’Alpe d’Huez is het waarschijnlijk wel de bekendste fietsberg van Europa. Hoe de weersomstandigheden ook zijn, de klim van deze berg is altijd wel een uitdaging en dat maakt het ook wel een goede berg om te beklimmen voor het goede doel. In de komende weken staan er verschillende Nederlandse initiatieven gepland om de berg te trotseren voor goede doelen organisaties. Ben je benieuwd welke dat zullen zijn? Lees dan vooral verder.


Ventoux 3 – 28 augustus

Bij de Ventoux3 wordt er gefietst voor het Hersentumorfonds. Iedere deelnemer moet 1, 2, 3 of 4 keer de Ventoux beklimmen. De drie verschillende klimmen zijn 21, 21 en 26 km lang en totaal ruim 4500 hoogtemeters. Het is een hele uitdaging. Iedere deelnemer moet minstens 750 euro ophalen en deze opbrengst gaat volledig naar onderzoek naar hersentumoren. Dat er zoveel geld naar dit onderzoek gaat is erg belangrijk, omdat hersentumoren momenteel nog ongeneeslijk zijn. En het is iets waar wekelijks 28 mensen in Nederland mee gediagnostiseerd worden en wekelijks ook 28 mensen aan sterven. Om meer te weten te komen over de Ventoux3 en het Hersentumorfonds kun je op de website kijken voor meer informatie en ook kun je daar eventueel een informatiebrochure opvragen.


Groot Verzet tegen kanker – 2 en 3 september

Bij Groot Verzet Tegen Kanker beklimmen honderden wandelaars, hardlopers en fietsers de berg voor de strijd tegen kanker. De opbrengst van al het sponsorgeld gaat naar onderzoeksdoelen van het KWF, maar ook andere lokale goede doelen die zich met de strijd tegen kanker bezighouden. De beklimming op donderdag is voor de wandelaars en hardlopers en die op vrijdag is voor de fietsers. De start hiervan is in Sault op het plein aan de Avenue de la Promenade. Kijk voor meer informatie op de website.


Tour du ALS – 11 september

Voor Tour du ALS beklimmen honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. De naam geeft het al een beetje weg, maar de opbrengst van deze beklimming is voor de strijd tegen de dodelijke spierziekte ALS. Er is nog geen medicijn voor ALS en daarom is onderzoek nog hard nodig. Door de jaren heen is er met deze beklimming al bijna 7 miljoen euro opgehaald. Daarnaast is er de laatste jaren door verschillende ontwikkelingen in onderzoek een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak en een medicijn. Dat laat dan ook weer zien hoe belangrijk de grote opbrengst van een beklimming als deze is met het geld wat ermee voor het goede doel wordt opgehaald. Kijk voor meer informatie over deze beklimming op de website.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners