Gele pracht: mimosa aan de Côte d’Azur

Bormes-les-Mimosas staat bekend als een van de mooiste middeleeuwse dorpjes in de Var. In het centrum van dit dorpje is een hoop te ontdekken. En het mooiste? Van eind januari tot begin maart is dit dorpje onder een gele deken van bloeiende mimosa bedolven.


Geel geluk

Je zult zeker verliefd worden op de pastelkleurige huizen, de architectuur en de kleine winkeltjes in de smalle straatjes waar nog steeds handwerk wordt beoefend, zoals
pottenbakken. De kerk ‘Eglise St Trophyme’ dateert uit de 18e eeuw en heeft een prachtige zonnewijzer bovenaan de poort. De dorpsnaam is geïnspireerd door de aanwezigheid van deze gele bloemen. Deze gele pracht bloeit het hele jaar door in dit zachte klimaat. Het is dan ook niet vreemd dat de route des Mimosas in Bormes begint. Volg je de route dan kom je langs Saint Raphaël, Sainte-Maxime en Grasse. Je kunt prachtige wandelingen maken door het geelgekleurde landschap, lentekriebels gegarandeerd!


Bormes-les-Mimosas

Benieuwd wat Bormes nog meer te bieden heeft? Het dorp heeft een kustlijn van 20 km waarvan 12 km met goudkleurig, zijdeachtig zand. Je kunt ook een rondleiding door de tuinen krijgen of een historische rondleiding door de stad. Wil je meer sportieve activiteiten ondernemen, dan kun je duiken of verschillende andere watersporten beoefenen zoals zeilen, vissen en waterskiën. Voor ieder wat wils!

Om thuis ook in de mimosa en Zuid Franse sferen te komen, kocht ik twee geleden een bosje van deze gele pracht en mijmerde ik over prachtige geurende wandelingen door het gebied dat zo naar mijn hart ligt.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners