Peille en Peillon

Peillon is het mooiste adelaarsnest achter de Côte d’Azur. Dat zeggen wij niet, dat zegt fotograaf/auteur Paul Smit die al jarenlang in de streek woont en er al vele plaatsen en plekjes heeft vastgelegd op de gevoelige plaat. In de voorjaarseditie van Côte & Provence neemt hij de lezer mee over een voormalig ezelpad tussen Peillon en het iets grotere buurdorp Peille, maar minstens zo fraai. Twee pareltjes niet eens zover van de kust, even boven Monaco, maar mijlenver verwijderd van de drukte en gedoe…

Tip: wandel tegen de klok in

Hier ga je te voet, en gelukkig is er een mooie rondwandeling waarbij je Peille en Peillon, en al het moois dat er tussen ligt kunt ontdekken. Prima te doen voor iedereen die gewoon goed ter been is. In totaal vier uurtjes en bij voorkeur te doen in de vroege ochtend en tegen de klok in vanaf Peillon. Waarom? Dan heb je het mooiste licht op alle locaties maar ook de koelte van het bos als de zon wat hoger staat. En zo heeft hij nog een tip: veel parkeerruimte in Peillon is er niet. Ga dus doordeweeks als de bewoners naar hun werk zijn.

Of nog beter: parkeer bij Auberge de la Madone. Hier kun je fantastisch goed dineren met uitzicht op het dorp als afsluiting van een wandeldag vlak achter de Côte d’Azur. Lunchen doe je halverwege in Peille, bij de crêperie La Voûte op de Place de Mont Agel.

En zo heeft Paul Smit nog veel meer tips als hij vertelt over de wandeling die hij maakte. Vanzelfsprekend rijk geïllustreerd met prachtige beelden die hij schoot tijdens zijn wandeling. In de komende editie neemt Paul Smit ons mee naar Les Collettes boven Cagnes-sur-Mer waar schilder Renoir zijn laatste jaren doorbracht. .Lees het allemaal in Côte & Provence. De voorjaarseditie ligt tot 1 juni in de winkel en is online te koop op deze website. Neem dit weekend nog een abonnement en ontvang de zomereditie als eerste!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners