Maria Magdalena en de magische Sainte-Baume


Wie dol is op wandelen trekt deze periode graag de wandelschoenen aan. Niet alleen vanwege de lagere temperaturen, maar natuurlijk ook door de prachtige herfstkleuren en de zon die nog steeds warm aanvoelt. Een absolute aanrader in deze periode is een wandeling op de Sainte-Baume. Religie en natuur komen hier op een bijzondere manier samen. De magische Sainte-Baume is namelijk dé plek van Maria Magdalena.


De legende gaat dat Maria Magdalena de laatste jaren van haar leven in stilte in een grot op de Sainte-Baume doorbracht. Deze grot, die verworden is tot een bedevaartsoord, is ook voor de niet gelovigen onder ons de moeite waard. Een intensieve, maar niet al te lange klim, leidt naar La Grotte de Sainte Marie-Madeleine. Hier is het niet alleen genieten van de rust en de religieuze stilte binnen, maar ook van het prachtige uitzicht buiten.


Bewandel de Sainte-Baume met Côte & Provence


Voor velen is de grot echter een tussenstop, want het kappelletje bovenop de Sainte-Baume lonkt: Chapelle du Saint Pilon. Journalist Swaane Lauwaert trok voor Côte & Provence de wandelschoenen aan. Haar impressies en kijk op de verschillende wandelroutes bij de Sainte-Baume lees je in de nazomereditie van Côte & Provence, nu in de winkel.

Côte & Provence nooit meer mislopen? Neem dan een abonnement of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.


Meer praktische informatie voor een bezoek aan la Grotte de Sainte Marie-Madeleine vind je hier en op de website voor toerisme in de Provence Verte.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners