Brieven aan Vincent

Hoe beleefde Vincent van Gogh zijn tijd in het psychiatrische ziekenhuis van Saint-Paul-De-Mausole? Hij bracht er een jaar schilderend, maar ook schrijvend door. In deze documentaire delen huidige patiënten van de kliniek hun ervaringen en vinden ze troost in de man die meer dan 130 jaar geleden op dezelfde plek verbleef.


Een documentaire

Tegen het eind van zijn leven brengt Vincent van Gogh een jaar door in de psychiatrische kliniek Saint-Rémy-de-Provence. Hij schrijft er ontroerende brieven aan zijn broer Theo. Verschillende vrouwen die er nu verblijven, putten er, net als hij, troost uit rust en schilderen en voelen zich daardoor verbonden met zijn woorden. In deze film schrijven ze een openhartige brief terug aan Vincent en geven zo een verrassende inkijk in hun hoofd en hart.De maker

‘Brieven aan Vincent’ geeft inkijkje in hoofd en hart van psychiatrische patiënten die Maandag 2 oktober bij de NTR op NPO 2: Brieven aan Vincent, een Teledoc Campus van regisseur Hannah van Tassel en producent Witfilm.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners