Drôme-burgemeester tegen pesticiden

Een paar maanden geleden verbood burgemeester Daniel Cueff van Langouët (Bretagne) het gebruik van pesticiden binnen een straal van 150 meter van woningen en publieke ruimtes. Zijn besluit werd vernietigd door het Tribunal Administratif in Rennes. Want een burgemeester heeft helemaal niet de bevoegdheid om zo’n verbod af te kondigen. Niettemin riep Cueff andere burgemeesters op zijn voorbeeld te volgen. Inmiddels hebben al 26 van zijn collega’s dat gedaan, onder wie Daniel Gilles van Saoû in de Drôme. Hij (zelf agrariër) is de eerste in dat departement. Onduidelijk is of de regering in Parijs van plan is de burgemeesters een desbetreffende bevoegdheid toe te kennen.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners