Nice bemachtigt plek op werelderfgoedlijst

Na er jaren hard voor gewerkt te hebben heeft het prachtige Nice eindelijk een plekje op werelderfgoedlijst weten te bemachtigen. Dit is mooi nieuws, want het UNESCO-erfgoed is namelijk een verzameling van plaatsen en plekken in de wereld die worden beschouwd als onvervangbaar. Het wordt als belang gezien deze te behouden en op de speciale lijst hieraan gewijd vind je vanaf nu dus ook de stedelijke parel van de Côte d’Azur, Nice.


Een opgeknapt Nice

De burgemeester van de stad, Christian Estrosi, reageerde erg blij op dit nieuws en legde in een verklaring uit dat ze als stad de afgelopen tien jaar er hard aan hebben gewerkt om alles van de plaats wat vergeten was, opnieuw tot leven te brengen. Voor een lange tijd waren de dingen waardoor Nice wereldwijd bekend was geworden namelijk in de steek gelaten en verwaarloosd. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het mooie landschap en de bescherming van de gebouwen en bezittingen van de stad.
Nu is er van alles gedaan om Nice weer meer op te knappen en meer van de oude schoonheid terug te brengen. Dit is nu te zien aan de gevels, gebouwen, gebedshuizen, tuinen, landschappen en openbare ruimtes. Zo is Nice dus weer in haar oude schoonheid hersteld. En dit is beloond met een plekje op de werelderfgoedlijst.


Overwinteroord aan de Riviera

Op deze lijst heeft de stad als naam ‘het overwinteroord aan de Riviera’ gekregen. Meer informatie daarover vind je hier. Naast het plekje van de Nice op de werelderfgoedlijst, heeft Frankrijk nog meer dan 40 andere werelderfgoederen. Hieronder vallen onder andere de oevers van de rivier de Seine in Parijs, de Amiens Kathedraal en de Loirestreek.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners