Bruno de truffelkeizer

Onze buurman Bruno, de truffelkeizer van Lorgues

Tot enkele jaren terug kon het je zomaar gebeuren….Je verlaat de plaatselijke Intermarché met een iets te volle, moeilijk manoeuvreerbare winkelwagen en je moet uitwijken voor een gestroomlijnde zwarte Maserati die pal voor de entree van de supermarkt geparkeerd wordt. Het portier gaat open en hierna volgt een moeizaam gevecht van de chauffeur om uit de auto te komen. Uiteindelijk wordt een iets te zware man, geheel gehuld in zwarte kledij met te zwart haar, zichtbaar. Enfin, de zelfbenoemde Truffelkeizer Bruno de Lorgues is gearriveerd.


In de lente en zomer, als wij buiten op ons heerlijke terras lunchen of dineren, horen wij elke dag de brommende helikopters overkomen, allemaal onderweg naar onze “bijna” buurman, het beroemde Truffelrestaurant van Bruno, een gewilde pitstop voor alle celebrities die aan de Côte d’Azur vertoeven. Maar niet alleen bij beroemdheden is dit restaurant geliefd want wij hebben in onze Chambres d’Hôtes ook al vaak gasten mogen ontvangen die als hoogtepunt van hun vakantie een bezoek aan Bruno op hun agenda hadden staan, zij het wel zonder helikopter…


Tijdens een Apéro met onze echte buren komt Bruno nogal eens ter sprake, geboren en getogen in Lorgues doen er altijd veel verhalen over hem de ronde: ”Ach ja, petit Bruno, die was er vroeger toch een van de 12 ambachten en 13 ongelukken…. waaronder ook wat boevenpraktijken en dan uiteindelijk toch van postbode opgeklommen naar Keizer van zijn eigen Truffelimperium”.

Eenmaal hebben wij er mogen lunchen. Een speciale gelegenheid overtuigde ons dat we toch eens “Chez Bruno” moesten. Het was op alle gebieden indrukwekkend, het prachtige terras, de copieuze lunch en zeker de prijzen, met op de achtergrond in een speciale, misschien wel verstevigde, troon/stoel de kolossale keizer die waakt over zijn gasten.


Deze keizer is nu sinds een aantal jaren keizer af. Door zijn niet te beste gezondheid is hij teruggetreden en heeft de scepter doorgegeven aan zijn twee zoons. Op de achtergrond kijkt hij nog mee en vernieuwingen of moderniteiten zijn voorlopig nog uit den boze want je bent en blijft een keizer, toch? Voor diegenen die van truffels houden maar een bezoek aan Bruno toch iets te kostbaar vinden hier een heerlijk lunchrecept……..het blijft een beetje behelpen zo op ons eigen terras, maar met een heerlijk glas rosé van het Chateau om de hoek erbij, zwaaien we nog eens naar alle helikopters op weg naar Bruno de truffelkeizer.


Roerei op toast met truffel

Voor 6 personen


Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 40 gr boter
  • 1 dl slagroom
  • zout en versgemalen peper
  • flinterdunne plakjes truffel naar smaak


Bereiding

Leg de truffel, de avond van tevoren, bij de eieren dan hebben deze al een heerlijk “truffelaroma”. De eieren loskloppen, de room en de helft van de boter in kleine blokjes en peper en zout toevoegen.

Neem een koekenpan met een vrij zware bodem smelt daarin de overgebleven boter en giet daarin het eimengsel, vuur laag zetten.

Het eimengsel licht doorroeren zodra het begint te stollen langzaam verder laten stollen, maar let op het eimengsel moet smeuïg blijven!

Zorg voor die tijd dat je warme borden en warme toast (of stokbrood) hebt. Verdeel het roerei over de borden en schaaf er flinterdunne plakjes truffel overheen, deze smelten dan een klein beetje.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners