Vlaams/Braziliaanse parel in de Alpilles

Vlaams/Braziliaanse parel in de Alpilles

De Braziliaanse Ana-Luisa Negreiros ontmoette Floris Van de Werf voor het eerst tijdens een vakantie in België, ver weg van haar huis in São Paulo. Vonken sloegen over en na een bruiloft en een paar verhuizingen bleven ze toch dromen van andere landen… Ze nam hem mee naar de Provence en samen begonnen ze Domaine La Pierre Blanche….

 

Away from it all…

In de buurt van het charmante dorpje Eygalières*, omgeven door de natuur, door bergen en wijngaarden. Domaine La Pierre Blanche ligt aan de voet van de Alpilles met weidse uitzichten in bijna alle richtingen. Dicht bij de grillige kalkstenen toppen van de Alpilles die het domaine lijken te beschermen tegen de rest van de wereld die je hier echt achter hebt gelaten. Daar is Domaine La Pierre Blanche ook voor ontworpen: alle 15 kamers, waaronder enkele suites, hebben een eigen ingang en privacy. Hier ben je even op jezelf. Uitkijkend op het grote zwembad, de olijfgaard of het lavendelveld, de Provence is overal.

In de afgelopen twee jaar hebben Ana-Luisa en Floris de kamers opgefrist met een eigentijds kleurenpalet dat de regionale vegetatie weerspiegelt – olijven, lavendel, amandelbloesems, wilde kruiden en rozen. Draai de sleutel om, duw de deur open en betreed een cocon van comfortabele stilte, compleet met hoogwaardig Frans beddengoed en milieuvriendelijke badproducten van L’Occitane en Provence. Geniet de volgende dag van het ontbijt op je privé-terras. En dan het moeilijkste: hoe ga je de dag doorbrengen? Erop uit? Of toch een siësta naast het zwembad, een massage, een potje jeu de boules of tennis… het kan allemaal.

Restaurant L’Opale

Voor de lunch en het diner staan in elk geval chef Patrick Pando en het culinaire team van restaurant L’Opale voor je klaar. Zij begrijpen dat een beetje zen de geest kan voeden, maar het lichaam heeft een Provençaalse keuken nodig. Met gebruik van verse, lokale producten en internationale invloeden van Europa tot Zuid-Amerika, evolueert het menu “French Fusion” met de seizoenen. Wat te denken van de Provence Ibérique, paella met een zuidfranse twist, aangevuld met één van de vele bijzondere wijnen, van lokale wijngaarden tot exotische wijnen uit Japan. Het restaurant organiseert regelmatig thema-evenementen zoals jazzbrunches op zondag en cocktails onder de sterren in augustus. Niet alleen voor hotelgasten, maar voor iedereen die iets creatiefs, iets nieuws wil proberen, de ‘raison d’etre’ van Domaine La Pierre Blanche…  Soyez le bienvenue!

Praktische informatie

Domaine La Pierre Blanche
2950 Route d’Orgon
13810 Eygalières

Telefoon +33 (0) 4 90 26 10 00

E-mail: accueil(at)domainelapierreblanche.com     Website: www.domainelapierreblanche.com

* Lees er alles over in de zomereditie 2020 van Côte & Provence. Nu in de winkel

   

Credits Beeld: Cintas Flores en Claire Macintyre

Tekst is gebaseerd op een eerder verschenen artikel van Carolyne Kauser-Abbott op PerfectlyProvence

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners