Vliegveld Nice: 14,5 miljoen passagiers

Nieuw record voor de aéroport Nice-Côte d’ Azur: 14,5 miljoen passagiers, een plus van 4,6% ten opzichte van 2018. De plannen voor uitbreiding van Terminal 2 (onder meer KLM) zijn inmiddels door de prefect van de Alpes-Maritimes (lees: de regering) goedgekeurd. Milieu-organisaties stappen nu naar justitie. In de hoop die uitbreiding te verhinderen. De toeristenindustrie aan de Côte d’Azur richt zich dit jaar vooral op potentiële klandizie uit China. Die mensen zouden gemiddeld meer spenderen dan andere toeristen. Er is al een rechtstreekse lijnvlucht tussen Nice en Beijing, naar verwachting van de zomer ook van en naar Shanghai. Het thans heersende coronavirus heeft vooralsnog geen consequenties voor de uitbreidingsplannen.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners