Saoû

Share
Saoû

Saoû is een klein dorpje in de Drôme. Het ligt op loopafstand van het foret de Saoû waar je heerlijk kunt wandelen en prachtige rotswanden kunt bewonderen. Het stadje heeft een dorpsplein waar iedereen samenkomt voor de markt.

Wat Saoû zo bijzonder maakt is het gevoel dat je stiekem even deel uitmaakt van het authentieke Provençaalse leven in de Drôme. De karakteristieke fontein, de vriendelijke mensen en het dorpscafé nodigen uit om even af te remmen en tot rust te komen.

Marché producteurs locaux
De markt van Saoû is een van de bekendste van de omgeving. Het hele jaar door is er op zaterdagochtend markt op het dorpsplein middenin het kleine centrum. Er worden lokale producten verkocht zoals, fruit, groenten, heerlijke geitenkaas en meer. Wat de markt zo bijzonder maakt is dat er ook muziek wordt gemaakt, vaak met zang! Dit zorgt natuurlijk voor een heerlijke ongedwongen sfeer. Iedere woensdagavond, van juni tot september, vind je in Saoû van 17:00 tot 19:00 de marché des producteurs locaux, waar je verse producten kunt kopen van lokale boeren, een aanrader!

Forêt de Saoû
Voor wandelaars, dagjesmensen, mountainbikers of ruiters is het Foret de Soaû een absoluut walhalla.

Een wirwar van paden, weggetjes en prachtig uitgezette routes zijn in het bos te vinden. Het hoogste punt is de beroemde Trois Becs op 1.589 meter. Deze berg is ook te beklimmen via een van de uitgezette wandelroutes. Deze wandeling voor gevorderden is zeker de moeite waard, bovenop de berg heb je namelijk een geweldig uitzicht.

 

Steden rondom Saoû
Ben je toe aan een dagje vertoeven in een grotere stad? Dan kun je een uitstapje maken naar de steden Valence of Montélimar. Bewonder bijvoorbeeld de prachtige kathedraal in Valence of bezichtig het kasteel of het Musée du Nougat in Montélimar.

 

Bereikbaarheid

  • Met de auto: De afstand Saoû – Utrecht bedraagt zo’n 1035 km. 
  • Per vliegtuig: Aéroport Montpellier Méditerranée, waarna je met de auto binnen drie uur in Saoû bent.

 

Gids

Saoû: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Grignan

 

Le Poët-Laval

 

Mirmande

 

Montélimar

Romans-sur-Isère

 

Valence

 

Clansayes

 

Crest

Hauterives

 

La Chapelle-en-Vercors

 

Saillans

 

Saoû

Saint-Agnan-en-Vercors

 

Saint-Jean-en-Royans

 

Saint-Martin-en-Vercors

 

Vassieux-en-Vercors

Samenwerking

Onze partners in Saoû

La Ferme de Pauroux wordt gerund door bevlogen gastvrouw Sabine Dekker en haar man Thierry. In deze authentieke Franse boerderij vind je de typische Franse sfeer van vroeger, maar met het comfort van vandaag. Heerlijk natuurlijk zwemwater in de rivier voor de deur.  

 

 

La Ferme de Pauroux wordt gerund door bevlogen gastvrouw Sabine Dekker en haar man Thierry. In deze authentieke Franse boerderij vind je de typische Franse sfeer van vroeger, maar met het comfort van vandaag. Heerlijk natuurlijk zwemwater in de rivier voor de deur.