Vaucluse

Share
Ontdek de Vaucluse

Het is niet voor niets dat de Vaucluse menig schrijver wist te inspireren. Dit departement heeft een zeer rijke geschiedenis, denk bijvoorbeeld aan Avignon, maar is ook bij sportliefhebbers geliefd door de aanwezigheid van de majestueuze Mont Ventoux die over de omgeving waakt. 

Het in het binnenland gelegen departement Vaucluse wordt door velen het hart van de Provence genoemd. Hier vind je pittoreske dorpjes, lavendelvelden en de beroemde wijngaarden van de Côtes-du-Rhône. Enerzijds vind je hier gebergte zoals de Mont Ventoux, Les Dentelles de Montmirail, Les Monts de Vaucluse en La Montagne du Luberon, maar je vindt er tegelijkertijd immense wilde vlaktes en groene heuvels waar illustere wijngaarden gedijen.

De Vaucluse heeft een rijke geschiedenis die je zeker terugvindt in steden zoals Avignon in het verre westen en Sault in het oosten en het landschap is afwisselend. Zo vind je verfrissing in de Sorgue waar je de dorpjes Isle sur la Sorgue en Fontaine de Vaucluse kunt bezoeken. Even verderop in Carpentras en Le Beaucet vind je boom- en wijngaarden, terwijl je in Sault juist tarwe- en lavendelvelden tegenkomt. En in Bedoin, aan de voet van de Mont Ventoux, voel je hoe de berg over de omgeving waakt. Ook wijnbouw is hier een serieuze aangelegenheid. Je bent hier in het land van de Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux en Côtes du Luberon en je vindt hier bekende namen zoals Châteauneuf du Pape, Gigondas, Vacqueyras, Beaumes de Venise, Séguret en Rasteau. 

De Luberon ligt in het zuidelijke gedeelte van de Vaucluse en strekt zich uit van Cavaillon tot Pertuis langs de rivier de Durance en van Rustrel tot Grambois. De Luberon is een land van kastelen, hooggelegen dorpen zoals Gordes, Ménerbes en Lourmarin en steile landschappen. Maar de Luberon staat ook bekend om de ongerepte natuur en de immense bossen. 

Ontdek

Cantons, steden en dorpen in de regio

Avignon

 

Carpentras

 

Châteauneuf-du-Pape

 

Gordes

Haut Vaucluse

 

L’Isle-sur-la-Sorgue

 

Ménerbes

 

Orange

 

Apt

 

Fontaine-de-Vaucluse

 

Lourmarin

 

Malaucène

Monieux

 

Roussillon

 

Pays du Ventoux

 

Caseneuve

Gids

Nieuws uit de Vaucluse

Actief

Agenda

Ontdek

Onze partners