Corsica

Share
Ontdek Corsica

Onweerstaanbaar mooi, bijzonder gevarieerd en verrassend dichtbij. Grillige rotskusten, indrukwekkende bergen, groene bossen met blauwe bergmeren en stranden zoals je die alleen in de Caraïben verwacht. Maar Corsica kent ook een buitengewoon boeiende geschiedenis. Je vindt er heel veel cultuur en bijzondere accommodaties. Corsica, we laten je er graag kennis mee maken.

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee, op slechts 2 uur vliegen – of 6-8 uur varen vanaf Zuid-Frankrijk – maar toch is het echt een andere wereld. Het gevarieerde landschap is opvallend groen, het altijd omringende water is azuurblauw en kristalhelder. Corsica is het eiland van de verscholen baaitjes, van slingerende weggetjes langs de kust en in het binnenland, van lieflijke havenstadjes en eeuwenoude bergdorpjes. Corsica is een wondermooi eiland met wel honderd gezichten. Het is een vakantiebestemming waar je gerust meerdere keren naar toe kunt reizen.

 

Corsica kent officieel 2 departementen: Haute Corse en Corse du Sud. De natuur is overal op het eiland overweldigend. Zowel aan de kust, waar idyllische badplaatsen (zon, zand, zee, zwemmen, zeilen…) talrijk zijn, als in het binnenland. Tropische palmen, sinaasappelplantages, wijn- en olijfgaarden en bossen. Maar ook donkere bergkloven. Zo is de GR-wandelroute die over de lengte van het eiland loopt, geldt als een van de moeilijkste van Frankrijk. Maar ook bergmeertjes en beken, graniet, kalk en krijt in alle kleurvariaties vind je op het eiland. En overal de maquis; het typisch Corsicaanse dichte struikgewas met krachtig ruikende mirte. Hadden de Romeinen niet veel moeite met de Maquis?

 

Corsica is het eiland van de Corsicanen die je met trots foto’s tonen van de vissen die ze gevangen hebben en de dolfijnen die ze gespot hebben. Ze vertellen je graag waar je heerlijk kunt lunchen en welke route je vooral niet mag missen. Of waar de belangrijkste zangkoren van het eiland optreden. Als je de kans krijgt een optreden van een Corsicaans zangkoor bij te wonen… grijp die kans!

Ontdek

Steden en dorpen op Corsica

Ajaccio

 

Aléria

 

Bastia

 

Bonifacio

Calvi

 

Cervione

 

Corte

 

L’Île-Rousse

Porto-Vecchio

 

Propriano

 

Rogliano

 

Saint-Florent

Gids

Nieuws

Actief

Agenda

Ontdek

Onze partners