Cervières

Share
Cervières

Aan de voet van de bergpas Col d’Izoard en bij de grens met Italië ligt het kleine dorpje Cervières. Langs het plaatsje stroomt de rivier de Cerveyrette in een gebied dat omringd wordt door prachtige bergen. In de natuur kun je onder andere mooi wandelen, langlaufen en skiën, maar ook heeft het dorpje wat interessante historie heeft om te ontdekken. 

In het noorden van de Hautes-Alpes ligt tussen de bergen het dorpje Cervières. Het is een klein vredig plaatsje met nog geen tweehonderd inwoners. In de Tweede Wereldoorlog is het plaatsje voor een deel verwoest en herbouwd. Het nieuwe dorp is herbouwd aan de zonnigste kant van de Cerveyrette, maar aan de andere kant van de oever is nog steeds een overgebleven gedeelte van de stad te zien dat de oorlog wel heeft overleefd. 

In het authentieke dorpje zijn nog een aantal leuke bezienswaardigheden om te ontdekken. Zo is er Maison Faure-Vincent Dubois, een achttiende-eeuws huis wat nog steeds in de originele staat is. Het huis is de getuigenis van het leven van de vroegere bergbeklimmers in de Haute Vallée de la Cerveyrette. 

Ook is er de Église Saint-Michel, een vijftiende-eeuwse kerk. Dit oude bouwwerk met een prachtige klokkentoren heeft een mooie uitstraling. Ook kun je hier meer overblijfselen van het oude dorp zien. 

 

De omgeving van Cervières 

In de omgeving van Cervières zijn er verschillende leuke activiteiten om te doen. 

Zo kun je er onder andere goed langlaufen en sneeuwschoenwandelen. Tot april ligt er in het dorp nog wel sneeuw. Door de hoge ligging en de goede kwaliteit van de sneeuw is het een ideale plek om te langlaufen. 

In het skigebied vind je 42 kilometer aan pistes. Een aantal mooie skigebieden in de omgeving zijn Serre Chevalier en Montgenèvre. Andere activiteiten die je in de buurt van het dorp kunt doen zijn skiën, paardrijden, golfinitiatie, via ferrata en paragliden. Ook zijn er verschillende mooie routes om te fietsen in de bergen.

In de buurt van Cervières ligt ook een prachtig natuurpark, namelijk Parc naturel régional du Queyras. 

Meer informatie

www.cervieres.fr

Bereikbaarheid

Met de auto: vanaf Utrecht is het ongeveer 12 uur en 30 minuten rijden

Met het vliegtuig: vlieg naar Turijn of Lyon 

 
 
Gids

Cervières: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Mont-Dauphin

Saint-Véran

Cervières

Champoléon

Château-Queyras

 

Guillestre

 

Le Monêtier-les-Bains

 

Névache

Orcières

 

Villar-d’Arêne

 

Combe de Malaval

 

La Chapelle-en-Valgaudémar

Samenwerking

Onze partners in de omgeving van Cervières