À Table! Hier schuift onze redactie het liefste aan (2)

Natuurlijk kun je kijken op Tripadvisor of La Fourchette, maar liever krijg tips van een local, toch? In deze serie delen we onze eigen topadresjes uit de streek. Er is voor ieder wat wils: van haute cuisine tot traditioneel lekker en wat dacht je van een sympathieke eigenaar, geweldige desserts, een goede prijs-kwaliteitverhouding of toch die indrukwekkende wijnkaart? Deze keer: de favoriete adressen in de Bouches-du-Rhône van culinair correspondent Renie Eghuizen.
Huitres & Compagnie
Een van de weinige échte vis- en coquillagerestaurants hier in de regio. Oesters, Sint Jacobsschelpen, mosselen, couteaux, allerlei soorten vis én een geweldige kok! Desserts kies je direct vanaf het dienblad, moeilijk nee zeggen zo! 40 Avenue Général de Gaulle, Rognonas
Camille en Provence
Na de markt in Chateaurenard op zondagmorgen komen we hier graag. Een supergezellig, jong team met een traditionele maar moderne keuken, veel huisgemaakt. Denk aan terrine de campagne, gegratineerde mosselen en magret de canard. Desserts veranderen elke dag. 19 Boulevard du 4 Septembre, Châteaurenard
Le Pili
Voor mij zijn dit de lekkerste pizza’s van Avignon op het gezellige Place des Corps Saints. Houtovenpizza’s van verse ingrediënten, maar ook heerlijke lasagne en vleesgerechten met polenta. 34-36 Place des Corps Saints, Avignon
Maison Bronzini
Gevestigd in de oude olijfoliemolen La Chartreuse. Dineren in het restaurant, genieten van zalig gebak in de salon de thé of de brunch op zondagochtend: je vindt het hier allemaal. De tuin is in de zomer een ware verademing en in de winter kun je cosy binnen zitten. 74 Rue de la République, Villeneuve-lès-Avignon
Le Bistrot Sous les Platanes
Een supergezellig restaurantje net buiten het centrum van Graveson. Het personeel is top en het eten origineel. In de zomer kun je er heerlijk buiten onder de platanen zitten. Oh, en de aïoli van chef Julien op vrijdag is ook watertandend lekker! 518 Route d’Avignon, Graveson