Meer nieuws uit de Golfe de Saint-Tropez vind je in de zomereditie van Côte & Provence. Nog geen abonnee? Klik hier …
BB’s favoriet: 70 jaar Tarte Tropézienne
Feest in Saint-Tropez, want de lekkernij die vernoemd is naar de stad, de Tarte Tropézienne, bestaat zeventig jaar. Het taartje verkreeg bekendheid toen Brigitte Bardot in 1955 opnames in de haven van Saint-Tropez had voor de film Et Dieu … créa la femme. De actrice viel als een blok voor de taart – een brioche met room – die ze kocht bij dorpsbakker Alexandre Micka. En ik geef haar geen ongelijk: de Tarte Tropézienne is een must om te proeven als je in de regio bent. Voor wie niet direct een hele taart wil kopen, zijn er ook eenpersoons gebakjes verkrijgbaar. Het geheime recept voor deze beroemde taart uit Saint-Tropez wordt goed bewaakt door de algemeen directeur van La Tarte Tropézienne, Sacha Dufrêne (foto), wiens vader samen met Alexandre Micka het originele recept bedacht.
Deel dit artikel
Meer inspiratie?
Dan hebben we een suggestie! Lees Côte & Provence magazine 4x per jaar met een eigen abonnement en ontvang een prachtig Frankrijkboek, of koop de actuele editie die nu in de winkel ligt.
