BONJOUR

Welkom op onze vernieuwde site

Met deze website zijn Côte & Provence en Kijk, Zuid-Frankrijk! samengevoegd. We werken nog aan het overzetten van informatie en het toevoegen van functies. In de loop van dit najaar is alles afgerond en inspireren we je nog uitgebreider over Zuid-Frankrijk. Nog even geduld!

Team Côte & Provence

Columns

Recept van de week: Aardappelsalade met garnalen

Uit het rijke kookschrift van Renée Vonk-Hagtingius: een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn, te maken. Recept voor 4 personen.

Vandaag een beetje moe vanwege al dat brandgedoe van de laatste dagen dat ook gewoon veel extra werk betekende; we willen iedereen graag op de hoogte houden van ontwikkelingen en het laatste nieuws. En dan schrijft een vriendin in de buurt ook nog eens dat ze ‘even niks meer te maken wil hebben met vlammen en vuur’ terwijl ze toch echt tamelijk kookfanatiek is; ze nam mijn ouwe trouwe cuisinière over. Maar snappen doe ik het wel, ik heb er ook even niet zoveel zin in. Ook al niet, omdat de mistral vanmiddag weer in alle hevigheid de kop heeft opgestoken. En de brand in ‘m’n achtertuin’ nabij Artigues weer flink heeft aangewakkerd. Nee nee, we lopen geen direct gevaar. Maar ja, je let wel extra op. Dus: snelle hap, niet al te ingewikkeld en toch nog lekker ook. Doe er je voordeel mee. Bon (h)app!

Ingrediënten

  • 8 aardappels
  • 16 gekookte gamba’s (of 400 gram gekookte garnalen)
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 stengels selderij
  • ½ bosje verse basilicum
  • ½ bosje verse peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel fruitige azijn (framboos, cider, o.i.d.)
  • 1 theelepeltje mosterd
  • ½ eetlepel suiker
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Schil de aardappels, kook ze beetgaar, laat ze afkoelen en snij ze in blokjes. Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en snij ze in parten. Snij de bieslook in reepjes en de peterselie fijn. Pel en snipper de ui, pel de knoflookteen. Haal kop en blad van de selderijstengels en snij de stelen in ragdunne reepjes. Klop het citroensap, de azijn, de mosterd, de olijfolie, de suiker en peper en zout naar smaak door elkaar in een ruime kom. Knijp de knoflookteen uit en klop die er ook door. Voeg de aardappelblokjes, de garnalen, de selderij, de ui, de basilicum, de peterselie en de kappertjes toe, meng alles door elkaar. Verdeel er als laatste de eierpartjes overeen. Geef er een glas frisse rosé bij en wat stokbrood.

Meer inspiratie?

Dan hebben we een suggestie! Lees Côte & Provence magazine 4x per jaar met een eigen abonnement en ontvang een prachtig Frankrijkboek, of koop de actuele editie die nu in de winkel ligt.