BONJOUR

Welkom op onze vernieuwde site

Met deze website zijn Côte & Provence en Kijk, Zuid-Frankrijk! samengevoegd. We werken nog aan het overzetten van informatie en het toevoegen van functies. In de loop van dit najaar is alles afgerond en inspireren we je nog uitgebreider over Zuid-Frankrijk. Nog even geduld!

Team Côte & Provence

lunch

Recept van de week: Avocado’s met zalm en ei

Griep heerst (ik ben weer eens ervaringsdeskundige) dus iets gezonds, niet al te veel gedoe en een beetje uitgesproken van smaak omdat je nou eenmaal minder proeft met een verstopte neus … Ja, graag.

Moet je wel een beetje in de ‘thuiscompetitie’ blijven natuurlijk en dan kom ik niet meteen op avocado uit. Ja hoor, het hele jaar rond verkrijgbaar en ingevlogen uit exotische oorden, grote ecovoetstap, helemaal gehyped en peperduur. Maar blijkbaar is er vanwege de afgelopen feestdagen nogal ruimhartig ingekocht hier in de buurt. En nou moeten ze dus weg, voor weggeefprijsjes. Tja, als die dingen toch al in de schappen liggen … Dan maken we ze maar op hè.

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 kleine eieren
  • 1 plak gerookte zalm
  • 4 plakjes stevige (rijpe) geitenkaas
  • wat blaadjes basilicum
  • zout en peper uit de molen
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de avocado’s en haal de pit eruit. Tipje: helemaal in de lengte rondom doorsnijden tot op de pit, de helften even tegen elkaar in losdraaien, een vork in de helft met de achtergebleven pit steken en die voorzichtig loswrikken. Prik met de vork de avocadohelften vrij diep in. Snij de gerookte zalm in reepjes, leg de reepjes op de avocadohelften, maar laat het pitgat in het midden vrij. Breek in de pitgaten een ei, bestrooi met peper en zout. Leg op elke avocadohelft een plak geitenkaas. Sprenkel er wat olijfolie over. Zet alles op een bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat 15-20 minuten garen. Snij intussen de basilicum in reepjes en strooi die over de avocado’s als ze uit de oven komen. Paar stukjes brood, glaasje rosé, we komen de winter wel door.

Meer inspiratie?

Dan hebben we een suggestie! Lees Côte & Provence magazine 4x per jaar met een eigen abonnement en ontvang een prachtig Frankrijkboek, of koop de actuele editie die nu in de winkel ligt.