Recept van de week: Smelt-Camembert

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.
Mooi voor op een sombere winteravond: een tot warme blubber gesmolten kaasje dat je met doosje en al in de open haard hebt gestoken. Goed glas wijn erbij, helemaal happy. Maar ’t kan ook zonder knappend haardvuur, gewoon in de oven. Ook troostrijk en net zo lekker.
Dit recept komt uit mijn nieuwe kookboek Hemelse toetjes, vanaf 1 december in de winkel.
Ingrediënten:
4 blini’s
4 kleine Camembertkaasjes (doosjes niet weggooien!)
boter
paar blaadjes dragon of bieslook
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de kaasjes uit de doosjes, verwijder het papier, en snij ze in stukjes. Leg in elk Camembertdoosje een blini en verdeel er de in stukjes gesneden kaas over, samen met de fijngesneden kruiden en een klontje boter. Laat ongeveer 8 minuten in de oven smelten. Leg ze op een bord en lepel ze meteen leeg. Lekker met een stukje brood erbij. En vanzelfsprekend een goed glas wijn.
Deel dit artikel
Meer inspiratie?
Dan hebben we een suggestie! Lees Côte & Provence magazine 4x per jaar met een eigen abonnement en ontvang een prachtig Frankrijkboek, of koop de actuele editie die nu in de winkel ligt.