Bonifacio

Share
Bonifacio

In het meest zuidelijke puntje van Corsica ligt Bonifacio. Deze stad ligt tientallen meters hoog boven op een grote klif met witte kalksteenrotsen. Het doet de stad er extra indrukwekkend uitzien. Bonifacio is een prachtige plaats, die nog steeds een middeleeuws karakter heeft weten te behouden met onder andere de twee en halve kilometer lange vestingmuur en de citadel. Daarnaast hangt er ook een bepaalde Italiaanse sfeer in de stad. Dit heeft ermee te maken dat het Italiaanse Sardinië maar 12 kilometer verderop ligt. Ook is er een haven met kleurrijke boten en zijn er pittoreske smalle straatjes, mooie kerken en meer leuke bezienswaardigheden. Aan schitterende natuur ontbreekt het ook niet rondom Bonifacio met een groot aantal stranden en de eilandengroep Íles Lavezzi. 

De oude stad van Bonifiacio wordt nog omringd door een stadsmuur. Dit gedeelte van de plaats ligt helemaal op het hoogste punt. Het is wel even een klim om hier te komen, maar het wel één met een mooi uitzicht over de omgeving. De eeuwenoude stadsmuur ziet er nog steeds indrukwekkend uit en het is zelfs mogelijk om over een deel van deze muur te lopen. 

Om de citadel van Bonifacio, waarbinnen de oude stad ligt, te betreden moet je door de opening van de Porte de Gênes lopen. Alhoewel de citadel er al staat sinds de negende eeuw, is de poort met ophaalbrug die er vandaag de dag te vinden is er pas sinds de zestiende eeuw.   

In dit gedeelte van de plaats is ook de dertiende-eeuwse vesting Bastion de l’Etendard te vinden. Binnen deze vesting is nu een klein historisch museum te vinden waar je meer interessante dingen kunt leren over het verleden van Bonifacio. Ook is er vanaf hier een prachtig uitzicht over de stad evenals de rest van de omgeving.

 

De leukste plekjes van Bonifacio 

Er is nog meer te zien in Bonifacio, zoals de Escalier du roi d’Aragon. Dit is een trap die uit de kalkstenen klif is gehouwen. De trap bevat 187 treden en is al eeuwen oud. Je hebt vanaf de treden een bijzonder mooi uitzicht op de zee.

Ook de grootste kerk van de stad, de Église Saint-Dominique, is zeker een bezoek waard. Het is een prachtige gotische kerk, die gebouwd is in de veertiende eeuw. Een andere mooie kerk in de stad is de oudste kerk van Bonifacio: Église Sainte-Marie-Majeure.

Verder is er ook nog een specifieke interessante straat om te bezoeken, namelijk Rue des Deux-Empereurs. In deze bijzondere straat hebben namelijk zowel Karel V (op nummer 4) als Napoleon (op nummer 7) vroeger gewoond. 

 

 

 

 

 

Bonifacio heeft ook een mooie haven, met zowel typische vissersboten als jachten. Vanaf hier kun je de immense citadel ook goed zien staan, die hoger in de staat. Vanuit de haven vertrekken er verschillende boten voor boottochten langs de kust of naar bijvoorbeeld Sardinië. Dit geeft de kans om Bonifacio eens te zien vanuit een ander perspectief. Ook kun je zo nog beter zien hoe mooi de stad en de kliffen, waarop het gebouwd is, eruitzien.

Natuur rondom Bonifacio

Met tientallen kilometers aan kustlijn zijn er ook genoeg prachtige stranden te vinden. Een aantal hiervan zijn La Rondinara, Petit Sperone, Canetto en Balistra. 

Om van nog meer natuur te genieten zijn de Îles Lavezzi ook zeker een aanrader om te bezoeken. Dit is een eilandengroep, bestaande uit kleine onbewoonde granieten eilanden. Deze eilandengroep ligt niet al te ver van de kust van Bonifacio en het is te bereiken met een boot. Het is ook deels een natuurreservaat. Er zijn prachtige wandelpaden, vanwaar je de zanderige baaien, het schitterende heldere water en meer kunt ontdekken. Ook kun je hier prachtig fietsen en snorkelen.

Meer informatie

www.bonifacio.fr

Bereikbaarheid

Met de auto: Vanaf Utrecht is het ongeveer 21 uur en 30 minuten rijden

Met het vliegtuig: Vlieg naar Ficari of Ajaccio

 
 
 
Gids

Bonifacio: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Samenwerking

Onze partners in de omgeving van Bonifacio