Nazomers nieuws: onroerend goed

Vier keer per jaar lees je het belangrijkste onroerendgoednieuws in Côte & Provence. Nieuws, tips en slimme adviezen voor iedereen die bezig is met een droomhuis in de Zuid-Franse zon. Lees hier een preview van de items uit de nazomereditie die in de winkel ligt!


Ook in Frankrijk groot tekort aan vakmensen

Steeds meer huizen moeten worden aangepast maar om in aanmerking te komen voor subsidies moeten huiseigenaars werken met (gecertificeerde) vaklui. Daar is een steeds groter tekort aan en dat begint pijn te doen. Klimaatdoelstellingen dreigen daarmee in een aantal regio’s ook verder uit beeld te raken. De regio PACA is een daarvan met een, landelijk gezien, heel gering aanbod van goede vakmensen.


Meer maatregelen tegen leegstand treft ook tweede huizen

Om het tekort aan huisvesting voor de lokale bevolking aan te pakken, heeft de regering meer restrictieve maatregelen aangekondigd voor met name gemeubileerde toeristenaccommodaties. Een werkgroep heeft onlangs veertien belangrijke maatregelen voorgesteld. Het aantal gemeentes in Frankrijk dat wordt geclassificeerd als een zogenaamde zone tendue (hoge woningnood) wordt fors uitgebreid. Met name in de bergen en kuststreken betekent dit dat de onroerendgoedbelasting hier flink verhoogd mag worden. Zonder twijfel zal dat ook consequenties hebben voor tweede huiseigenaren in de Provence.Wonen in het voormalig appartement van Matisse

Dat kan. Henri Matisse vestigde zijn atelier in zijn flat met uitzicht op de zee en de stad Nice. Een appartement van 165 m² met uitzicht over de stad, de zee en de Baie des Anges. In deze flat, die te koop staat voor  € 2,5 miljoen, woonde Matisse tussen 1918 en 1943 en opnieuw van 1948 tot 1954. De kunstenaar stierf hier in 1954. ‘Matisse woonde de laatste tien jaar van zijn leven in deze flat. Hij moest Nice verlaten in 1943 tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar keerde terug naar Regina in 1948,’ legt Éric Laboue uit, verkoopdirecteur van het kantoor Côte d’Azur Sotheby’s International Realty in Nice, dat verantwoordelijk is voor het pand.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners