Les-Salles-sur-Verdon

Share
Les Salles-sur-Verdon

In les Salles-sur-Verdon spreekt het verleden, terwijl het dorp dat je kunt bezoeken nog geen honderd jaar bestaat. Het oude les Salles-sur-Verdon moest gedurende de jaren vijftig namelijk wijken voor het water van het lac de Sainte-Croix. Het water heeft de oude stad overspoeld, maar op een steenworp afstand van het meer en in de buurt van de Gorges du Verdon is een nieuw dorp geboren, rijk aan herinneringen.

Les Salles-sur-Verdon is een klein dorp in de Var, in het hart van het Regionale Natuurpark van de Verdon, aan de poort van de beroemde Gorges du Verdon. Het dorp ligt op meer dan 500 meter hoogte en ligt vlakbij Riez, Vérignon en Moustiers-Sainte-Marie. De huidige gemeente dateert echter pas uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. 

 

Les Salles 2.0

Na de aanleg van het kunstmatige lac de Sainte-Croix dat werd aangelegd door het Franse nationale elektriciteitsbedrijf EDF werd het oude dorp namelijk volledig opgeslokt door het water. Les Salles-sur-Verdon wordt tegenwoordig geroemd om het rijke verleden, het natuurlijke erfgoed en de uitzonderlijke landschappen die je kunt verkennen als je dit dorp als uitvalsbasis kiest. Natuurliefhebbers worden verleid door het meer van Sainte-Croix, maar ook door het eiland Costebelle. Niet alleen kun je genieten van de stranden, maar rondom het meer en richting de Gorges du Verdon zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Bijzonder is ook de historische wandeling die de vereniging Mémoire des Salles du Verdon heeft uitgezet.

 

In een wandeling met een tiental tussenstops krijg je door middel van interesse anekdotes een beeld van het vroegere Les Salles-du-Verdon met het stadhuis, de school en de bakkerij. 

 

Magisch stukje Provence

Dit deel van de Provence kent vele gezichten die niet allemaal even bekend zijn bij vakantiegangers. Les Salles-sur-Verdon is bekend vanwege het nabijgelegen meer en de Gorges du Verdon, maar neem gerust eens een andere afslag en verdwaal in dit bijzondere heuvelachtige gebied. Ver van de drukke kust vind je pittoreske dorpjes, prachtige natuur en vriendelijke bewoners. Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en de mogelijkheden voor wandelaars en klimfanaten zijn eindeloos, maar ook als je dol bent op een stukje historie word je in deze omgeving op je wenken bediend. 

 

Hoe kom je er?

  • Per vliegtuig: Aéroport International Nice Côte d’Azur, Aéroport de Toulon of Aéroport de Marseille Provence. 
  • Per trein: de TGV brengt je vanaf Parijs in dik 4,5 uur naar Les Arcs – Draguignan waarna je de taxi of de bus naar Les Salles-sur-Verdon kunt nemen.

Per auto: de afstand Utrecht – Les Salles-sur-Verdon bedraagt zo’n 1250 km.

Gids

Les Salles-sur-Verdon: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Le Lavandou

 

Les-Salles-sur-Verdon

 

Lorgues

 

Île de Porquerolles

Bormes-les-Mimosas

 

Grimaud

 

Hyères

 

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume

Saint-Tropez

 

Sanary-sur-Mer

 

Bandol

 

Draguignan