Sainte-Maxime

Share
Sainte-Maxime

In Sainte-Maxime is het hele jaar veel te beleven: van de leuke winkels en boetiekjes, tot het historische en architectonische erfgoed en de sportieve en culturele evenementen die er het gehele jaar door georganiseerd worden. Sainte-Maxime is een aantrekkelijke bestemming, zowel authentiek als modern in de Golfe de Saint-Tropez.

Met meer dan elf kilometer strand, eindeloos veel watersportmogelijkheden en als vaste stop op de Route du Mimosa is Sainte-Maxime op en top Franse Rivièra. 

 

Twee gezichten

Sainte-Maxime ligt in het hart van de Golf van Saint-Tropez en heeft stranden met delicaat zand en kristalhelder water. Er zijn zowel gezellige en rustige openbare stranden als ook privé-stranden met de luxe ligbedden en kleurige parasols. Wie van watersporten houdt hoeft niet verder te zoeken, in dit dorp aan de Middellandse Zee kun je onder andere jetskiën, wakeboarden en waterskiën. Sainte-Maxime heeft verschillende gezichten. Zo is het een authentiek Provençaals dorp met de typische architectuur, de markt met lokale producten en de traditionele feesten. Maar het is ook een elegante badplaats die bij liefhebbers van interieur en deco in de mode is. 

 

Bruisend Sainte-Maxime 

In dit prachtige dorp aan de Middellandse Zee gebeurt het hele jaar door genoeg. Of het nu winter of zomer is, de binnenstad bruist.

 

Niet alleen vanwege de leuke restaurants, pleintjes en boetieks, maar ook door de vele evenementen die er worden georganiseerd. De Marathon International du Golfe de Saint-Tropez, de Sainte-Maxime Jet Cup, het traditioneel Provençaalse Fête Votive op 14 en 15 mei, de Sainte-Maxime Free Flight World Masters en de Rallye du Var in november. En dan is Sainte-Maxime ook nog een belangrijke tussenstop op de Route du Mimosa. Deze route strekt zich uit over 130 kilometer van Bormes-les-Mimosas tot Grasse en van januari tot maart kun je langs deze route meestal de prachtige bloeiende mimosa zien. 

 

Hoe kom je er?

  • Per vliegtuig: Aéroport International Nice Côte d’Azur, Aéroport de Toulon of Aéroport de Marseille Provence. 
  • Per trein: de TGV brengt je vanaf Parijs in dik 4,5 uur naar Les Arcs – Draguignan waarna je de taxi of de bus naar Les Salles-sur-Verdon kunt nemen.
  • Per auto: de afstand Utrecht – Les Salles-sur-Verdon bedraagt zo’n 1250 km. 

 

Meer informatie: 

Gids

Sainte-Maxime: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Le Lavandou

 

Les-Salles-sur-Verdon

 

Lorgues

 

Île de Porquerolles

Bormes-les-Mimosas

 

Grimaud

 

Hyères

 

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume

Saint-Tropez

 

Sanary-sur-Mer

 

Bandol

 

Draguignan

Samenwerking

Onze partners in Sainte Maxime

Inter-Garden is gespecialiseerd in het ontwerpen, de aanleg en het onderhoud van tuinen en parken aan de Côte d’Azur. Creatie, beplantingen, metselwerk, besproeiing etc. 

Vastgoed-specialisten van New Home helpen je bij het vinden van een huis, appartement of bouwterrein in de Var of de Cote d’azur. Kantoren in Lorgues, Fayence en Sainte Maxime.