24 uur in Grasse

Annuleren we die heerlijke vakantie, verzetten we ’m, of gaan we gewoon? Plannen voor de vakantie staan sinds de coronacrisis misschien op lossere schroeven dan andere jaren en dat is heel begrijpelijk. Daarom neemt Côte & Provence je de komende weken mee op bliksembezoek en strijken we 24 uur neer in Saint-Tropez, Grasse, de Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence. Noem het de ultieme checklist voor een dagje uit, nieuwe inspiratie voor een kort bezoek of simpelweg even wegdromen vanuit huis, in Nederland, België of elders. Vandaag: Grasse.


Ochtend


08h55 – Wandel in de oude binnenstad onder de roze hemel van honderden roze paraplu’s die een heerlijke verkoeling geven in de warme ochtendzon. Begin de dag vervolgens goed met een heerlijk kopje koffie en een verse croissant bij Le Croissant Rose. Dat kan geen toeval zijn! 

09h13 – Flaneer door de kleurrijke pittoreske straatjes en kijk je ogen uit. Geparfumeerde zeep, lavendelolie, huisgemaakte parfum, Grasse staat om deze geurige souvenirs bekend. Wandel verder naar Rue Droite voor een pauze bij Chocolatier Maison Duplanteur. Verstopt in het hart van de stad proef je hier dus verrukkelijke ambachtelijke chocola. 

11h33 – Volg het geluid van klaterend water en je komt vanzelf bij de magische fontein op Place de l’Évêché. Nog puf over? Bezoek de 13e-eeuwse kathedraal en het pleintje Place du 24 Aôut. Vanaf hier heb je een oogstrelend uitzicht over de stad. Een aangename verrassing zijn de comfortabele ligstoelen die hier zijn opgesteld. Boven het hoofd blazen verstuivers een verfrissende gearomatiseerde mist over de straat uit. Ze staan verspreid door de hele binnenstad, met recht een sieste parfumée … 

Lunch

12h32 – Wandel richting Place aux Aires, maar sla het ‘snoepwinkeltje’ Cofiserie Florian niet over. Hier vind je heerlijk gekonfijt fruit, gekristalliseerde bloemen en ambachtelijke confiture… Op het grote plein is het even rustig bijkomen en genieten. Kies voor een lunch bij le Rendez-vous, het restaurant met tafeltjes naast de fontein. Op het menu? Typische Provençaalse gerechten. Een aanrader zijn de Beignets de fleurs de courgette en een lekker glas rosé natuurlijk. 


Avond15h03 – Natuurlijk is een dagje Grasse niet compleet zonder een bezoekje aan een van de parfumfabrieken. Het historische parfumhuis Fragonard bestaat al sinds 1926. een bezoek met een gids is absoluut de moeite waard. En mocht je nog tijd over hebben, sla het Internationaal parfummuseum dan niet over. Voor kinderen is er speciaal een interactieve rondleiding met interessante weetjes. 


19h30 – Wie voor het diner in het oude stadscentrum blijft, heeft aan Lou Fassum een uitstekende keuze. Dit restaurant serveert een typische grassoise specialiteit: gevulde kool ofwel le fassum. Met kinderen? Ga dan met de auto op pad. Via een klein slingerweggetje rijd je zo naar het aangrenzende dorpje PLASCASSIER. Bovenaan de heuvel vind je het idylissche restaurant Lougolin. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht en kijk je helemaal tot aan de baai van Théoule-sur-Mer. Hier kun je genieten van de mediterrane keuken terwijl de kinderen naar hartenlust in de kleine speeltuin spelen. 21h52 – De dag ten einde? Dat hoeft helemaal niet! Rij terug naar het centrum en val met je neus in Les Flâneries Nocturnes. Struinen langs de gezellige marktkraampjes met lokale en handgemaakte producten. Vuurspuwers, muzikale optredens, salsalessen: een avond vol spektakel voor groot en klein!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners