Cinéma dans les Vignes

Voor de 10e keer organiseert Chateau la Coste, even ten noorden van Aix-en-Provence, deze zomer haar ‘Cinéma dans les Vignes’. Een mooi alternatief gebruik van de overigens enorme hoeveelheid ruimte op dit beroemde chateau.

Elke vrijdag tot 7 augustus wordt vanaf 21.30 uur een film gedraaid en ben je een uurtje eerder natuurlijk al welkom voor de Bar à vin.

Vrijdag17 juli: The Shape of Water

Vrijdag 24 juli: Invictus

Vrijdag 31 juli: The Sound of Music

Vrijdag 7 augustus: Titanic

Ga voor tickets naar de website van het chateau.

Overigens is dit chateau ook overdag een bezoek waard. En niet alleen vanwege de wijn al behoort die tot de top van wat de Provence te bieden heeft. Op Chateau la Coste komen wijn, kunst en architectuur samen. Regelmatig worden er exposities en workshops gehouden, en het chateau zelf is voor een belangrijk deel gebouwd op basis van behoorlijk moderne architectuur.

Dit is niet een domaine waar je even aanlegt om wat wijn te proeven. Er is een twee uur durende wandeling uitgezet langs de kunst, de gebouwen en natuurlijk door de wijngaarden. Zeer de moeite waard. Natuurlijk kun je ook wijnen proeven en kopen, en ‘s zondags worden zelfs wijnworkshop gehouden. Lunchen en dineren, het kan er allemaal in meerdere restaurants…

Ga voor alle mogelijkheden naar de website van het chateau en laat je inspireren voor misschien wel een hele dag op Chateau la Coste.

 

 

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners