Castellane

Een pittoresk oud vestingstadje in de Alpes-de-Haute-Provence en één van de eerste plaatsen langs de Route Napoléon. Maar bovenal de plek van waaruit je  de Gorges du Verdon gaat ontdekken.

Gedomineerd door de bekende toren van de Notre-Dame du Roc-kapel ligt Castellane aan de oevers van de Verdon voordat deze zich even verderop een weg baant door de Grand Canyon du Verdon. 

Eerst het stadje zelf voordat je bijna onvermijdelijk hier een kano of kayak instapt of gaat wandelen in het omliggende Parc Naturel Régional du Verdon.

Castellane heeft als zoveel Provençaalse stadjes een gezellig en meestal druk centrum met een markt op woensdag- en zaterdagochtend. Die van zaterdag kan, vanwege de grootte en de centrale ligging van het plaatsje, zelfs te druk zijn dus wees er op tijd bij als je met de auto bent of mijdt het stadje als je voor andere dingen komt. Bijvoorbeeld…

 

Musée des Citroën

Liefhebbers van klassieke auto’s zullen hier hun hart ophalen. Hier bevindt zich de grootste collectie modellen van dit bekende Franse automerk, even buiten het stadje op de weg naar Digne.

 

Wandeling naar de Roc

Wie even de moeite neemt voor een half uurtje klimmen naar de kapel op de Roc wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de stad en het spectaculaire Parc Naturel, tevens een bedevaarsplaats sinds de 13 eeuw toen de kapel gebouwd werd.

 

Lac de Castillon

Nog geen trek in de Gorges maar wel even uit de drukte? Neem een duik in het felblauwe stuwmeer even ten noorden van Castellane. Hier is altijd wel een strandje waar je even niemand om je heen hebt.

Gorges du Verdon

De belangrijkste reden om Castellane te bezoeken zijn wel de gorges ten zuidwesten van de stad. Je kunt er met de auto doorheen, over de Route des Crêtes, en genieten van de uitzichten onderweg tot je uiteindelijk aankomt aan de andere kant van de Canyon waar de Verdon uitmondt in het Lac de Sainte-Croix om daarna verder te gaan in de lagere Gorges du Verdon.

 

Fietsen is al een stuk sportiever en er zijn voldoende fietsen te huur in Castellane. Maar echt ontdekken doe je de Canyon te voet of te water. Er zijn vele wandelpaden, zoals het Sentier Blanc-Martel, het meeste bekende pad, of het Sentier des Pêcheurs, het gemakkelijkste dat praktisch geheel langs het water gaat. Maar zoals aangegeven, ook kun je te water langs de spectaculaire stroomversnellingen gaan en het aanbod in Castellane daarvoor is enorm. Wees voorbereid, de Verdon is wordt een wilde rivier, in de Gorges du Verdon houd je het niet droog.

 

 Meer informatie

Gids

Castellane: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Moustiers-Sainte-Marie

Riez

Sainte-Croix-du-Verdon

Sisteron

Barcelonnette

 

Colmars

 

Manosque 

 

Saint-Geniez

Forcalquier

 

Jausiers

 

Rougon

 

Uvernet 

Samenwerking

Onze partners in Castellane en omgeving