Ontdek de Drôme

Laat je betoveren door de prachtige natuur en de lekkernijen in de Drôme Provençale. Ontdek de rijke middeleeuwse geschiedenis bij één van de vele château’s of geniet van typisch Provençaalse taferelen in het bekende Le Poët Laval of het hooggelegen Rochebrune. 

De Drôme behoort administratief gezien tot de regio Rhône-Alpes en hoort dus officieel niet bij de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Maar als je in de Drôme Provençale bent, het zuidelijke deel van de Drôme, merk je al snel dat het alle ingrediënten heeft van een Provençaals departement. En wie kent nou niet de zwarte olijven uit Nyons en de noga uit Montélimar? Bewoners van de Drôme zeggen dat er eigenlijk vijf Drôme’s bestaan, waarmee men bedoelt dat dit departement ongelofelijk divers is. In het noorden van de Drôme provençale, rond Montélimar, worden de bergen heuvels en kun je hooggelegen dorpen vol geschiedenis en charme ontdekken. 

 

Je zou de Drôme Provençale ook de poort naar de Provence kunnen noemen, de breuk tussen het noorden en het zuiden waar de lavendel begint te groeien en de cicaden zingen. Het is een landschap van typisch Provençaalse taferelen en dorpjes, velen op de lijst van de plus beaux villages de France. Bezoek de dorpen Le Poët Laval, Montbrun-les-Bains en La Garde Adhémar en laat je betoveren. Nog niet genoeg gezien? Laat dan de prachtig gerestaureerde dorpen Valaurie en La Laupie en de oude hooggelegen dorpen Rochebrune of Vercoiran niet links liggen. 

 

Een must-visit in deze streek is natuurlijk Nyons met de Romaanse brug over de rivier de Eygues, maar ook het nabijgelegen Remuzat is de moeite waard: daar kun je wilde gieren spotten. Dol op geschiedenis en veldslagen? Dan kom je in de Drôme Provençale ook aan je trekken. Liefhebbers van de middeleeuwen kunnen hier namelijk hun hart ophalen. Talrijke overblijfselen uit de middeleeuwen getuigen van een verleden vol oorlogen tussen plaatselijke heren. Bezoek het Château de Grignan, Château Suze-la-Rousse of het Château d’Aulan. 

Ontdek

Cantons, steden en dorpen in de regio

Grignan

 

Le Poët-Laval

 

Mirmande

 

Montélimar

Romans-sur-Isère

 

Valence

 

Clansayes

 

Crest

Hauterives

 

La Chapelle-en-Vercors

 

Saillans

 

Saoû

Saint-Agnan-en-Vercors

 

Saint-Jean-en-Royans

 

Saint-Martin-en-Vercors

 

Vassieux-en-Vercors

Ontdek

Onze partners