Aix Rosé

AIX Rosé, een Nederlands succesverhaal

Dit zijn druiven van het Domaine de la Grande Séouve waar al 150 jaar wijn gemaakt wordt, even ten noordoosten van Aix-en-Provence in de Bouches-du-Rhône. De laatste jaren is die wijn beter bekend geworden onder de naam AIX Rosé. Dat is ook precies de reden waarom de naam werd aangepast door Eric Kurver (foto hieronder), die in 2009 eigenaar werd. Een wijnliefhebber pur sang, die al wijn dronk en verkocht toen hij zestien jaar oud was.

Hij begreep dus ook goed dat wie wereldwijd wijn wil verkopen, eerst eens even over de naam moet nadenken. Het werd AIX. Nu misschien wel één van de bekendste rosés in de hele wereld, gedronken op de mooiste plaatsen in meer dan dertig landen.

Een rosé van hoge kwaliteit

Een kwaliteitswijn gemaakt volgens de strengste regels van de AOP Coteaux d’Aix en Provence, gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah-druiven. Inmiddels is Maison Saint Aix met z’n 75 hectare uitgegroeid tot een van de grootste in de Coteaux d’Aix en Provence. Hier wordt voornamelijk rosé geproduceerd, te verkrijgen in verschillende maten voor elke gelegenheid: van de gewone 75 cl fles tot de indrukwekkende nebukadnezar van vijftien liter.


Wij mogen begin juni een fles AIX Rosé toevoegen aan de doos met de Délices de Côte & Provence die we dan weer gaan sturen aan onze Premium abonnees. Aanmelden voor dit abonnement, én deze halfjaarlijkse doos straks ook ontvangen, kan nog tot eind deze week uiterlijk.

Meer weten of direct de wijnen bestellen? Klik hieronder…

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners