Wijn, wandelen en meer in de Vallée de la Drôme

De Provence is een wat rekbaar begrip. In Nederland bedoelen we vaak de Var, in België juist de Vaucluse. Voor ons is het allemaal even mooi en begint de Provence net onder Valence. Als je daar linksaf gaat rij je zo de Vallée de la Drôme in. Een prachtig stukje Drôme Provencale waar Sabine Dekker al jaren haar chambres d’hôtes runt: La Ferme de Pauroux. Regelmatig schrijft ze over haar streek. Zo ook in de actuele editie die nu in de winkel ligt. Bijvoorbeeld over over de wijngaarden en een bijzonder domaine dat daar aan de weg timmert:


Livron en de wijngaarden

‘De rivier de Drôme stroomt door de vallei en mondt uit in de Rhône. Aan de uitmonding, la confluence, rijd je de vallei binnen. Het landschap is er glooiend en de wijnranken van de Brézème-wijn, een lokale wijn met een kleine oplage, huppelen je bijna tegemoet. Livron ligt als een poortwachter aan de monding en Haut Livron is de historische kern. Laatst maakte ik daar kennis met een jong stel dat daar Domaine de Garenne runt midden tussen de wijngaarden. Ze hebben een ambitieus plan: een plek creëren waar iedereen z’n zondag kan doorbrengen. Op z’n Frans welteverstaan met een heerlijk déjeuner, potje pétanque of een wandelingetje door de wijngaard. Een oud wijndomein is omgetoverd tot hotel. Er zijn twee restaurants, een pizzeria, met een pizza à la truffe!, en een gastronomische eetgelegenheid waarmee ze op een Michelinster jagen. De wijngaarden zijn aangelegd en tijdens mijn bezoek waren ze bezig met het zwembad en de pétanquebaan. Ik zie mezelf er binnenkort wel zitten.’


Wij ook…


Lees het hele artikel over de Vallée de la Drôme en meer in de nazomereditie van Côte & Provence. Nu in de winkel en online verkrijgbaar.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners