Baai Bormes-les-Mimosas

Erkenning voor de Baai van Bormes-les-Mimosas

Kenners wisten het al natuurlijk, maar nu is het officieel. Want als ‘Plus belles baies du monde’, een organisatie erkend door UNESCO, het zegt, dan is het waar: de Baai van Bormes-les-Mimosas is zeer recent toegevoegd aan hun lijst. En dat zijn de minste plekken in de wereld: San Francisco Bay, Baie Phang Nga in Thailand, de Baai van Agadir en nog een veertigtal prachtige locaties waar land en zee elkaar ontmoeten.


Nu dus ook de Baai van Bormes-les–Mimosas en dat is nummer tien in Frankrijk. Dat is niet zo heel gek, want ‘Plus belles baies du monde’ is ooit opgericht in Vannes bij de Golfe de Morbihan, vanzelfsprekend ook pronkend op hun lijst naast o.a. de Baie de La Ciotat, ook aan de Côte d’Azur. Erkend door deze club wordt je niet zomaar: de baai moet niet alleen aantrekkelijk maar ook beschermd zijn en een interessante flora en fauna herbergen.

Baai van Bormes-les-Mimosas

Terug naar de baai waar het om gaat. Die mag er inderdaad zijn. Het is een prachtig stukje Zuid-Frankrijk met hele prettige zandstrandjes tussen rotsen die direct in zee gaan. Met bossen, en hier en daar een wijngaard, aan de ene kant, en kristalhelder water aan de andere kant. Wakend over de baai ligt daar ook het Fort de Bregançon, tevens zomerresidentie van de Franse president. Geen gekke keuze…

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners