Wintersport in de Provence

Eind november gaan de eerste skistations weer open, ook in de zuidelijke Alpen van de Provence-regio. En dat zijn niet de minste skigebieden… Bovendien, de ervaring om op één dag ‘s ochtends te skiën en de middag af te sluiten met een glaasje aan de Côte d’Azur mag uniek genoemd worden. Voor al diegenen die plannen maken voor wintersport in de Provence, een paar dingen zijn nu alvast belangrijk om te weten.

Opening stations

De eerste skistations gaan vanaf 28 november open al zal dat mede ook afhankelijk zijn van de sneeuwval in de weken daaraan voorafgaand. De grote skistations in onze regio rekenen op de volgende openingsdata:

28 november: Auron, Isola 2000, Montgenèvre

12 december: Orcières Merlette, Les Orres, Praloup, Puy-Saint-Vincent, Risoul, Superdevoluy, Serre Chevalier, Valberg, Val d’Allos.

Kijk voor de zekerheid even op de lokale gebiste voordat je de auto gaat inpakken.

Corona

Helaas zullen we er voorlopig nog even niet aan ontkomen. Natuurlijk gelden de algemene regels in Frankrijk en de adviezen van de eigen regering. Maar de ski-stations hebben ook een eigen protocol ontwikkeld om de wintersport in hun streek zo veilig mogelijk te maken.

Klik op het bestand om de teksten beter te kunnen lezen

Hierboven staat het allemaal een beetje grafisch weergegeven, maar dit is wel de kern van waar het om draait. De Franse skistations hebben in dit protocol vastgelegd hoe zij de Corona zoveel mogelijk buiten de deur willen houden. Op publieke plekken zal het dragen van een masker verplicht zijn, en zullen ook overal zoveel mogelijk desinfectiemiddelen beschikbaar worden gesteld. Ga ernaar van uit dat men hier vrij streng op zal controleren want de belangen, nog los van het allergrootste belang, nl. de gezondheid van iedereen, zijn te groot.

In aanloop naar het nieuwe wintersportseizoen zullen we je regelmatig bijpraten over relevant nieuws en de mooiste skioorden in onze regio. Wintersport in de Provence? Goed idee!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners