Ontdek Saint-Paul-de-Vence

Tussen Col de Vence en de Middellandse Zee ligt op een vooruitstekende rots het charmante vestingdorp Saint-Paul-de-Vence. Vergaap je aan de schitterende panorama’s vol Provençaalse kleuren, een enorme inspiratiebron voor kunstenaars als Chagall, Matisse, Braque en Miró. Geen wonder dat dit bijzondere plaatsje tal van kleine kunstgaleries herbergt. Nog voordat je door de toegangspoort loopt, kom je langs het beroemde plein Place Charles de Gaulle waar er onder de schaduw van de grote platanen jeu de boules werd gespeeld door grote namen als Lino Ventura en Yves Montand, en nog steeds! 

De sporen van het rijke verleden van Saint-Paul-de-Vence zijn nog steeds zichtbaar. Zo boden de oude stadsmuren weerstand tegen het leger van Keizer Karel V in de 16e eeuw. Nu omringen de wallen de prachtige geplaveide steegjes, gewelfde doorgangen en kronkelende trappen en creëren een gevoel van intimiteit en rust. In de middeleeuwse kern van het kunstenaarsdorp slingeren de smalle straatjes tussen de pittoreske huisjes om je haar uitzonderlijke erfgoed te tonen. In Rue Grande, tussen Porte Royal en Porte Sud, bewonder je 16e– en 17e-eeuwse voorgevels. Ontdek de fascinerende glas-in-loodramen en sculpturen gemaakt door Jean-Michel Folon in la Chapelle Folon

 

Kunst en cultuur

Saint-Paul-de-Vence ademt kunst. Met de vele kleine kunstgaleries is het een van de meest bekende kunstcentra aan de Côte d’Azur. Vergeet niet Fondation Maeght aan te doen. In dit centrum voor moderne kunst vind je prachtige pareltjes van bekende meesters als Marc Chagall, Pierre Bonnard en Fernand Léger.

 

Zelfs het straatoppervlak van Saint-Paul-de-Vence is een waar kunstwerk: de straatjes zijn bedekt met duizenden kiezels in mozaïekvorm.

Een wandeling in de natuur 

Voordat Saint-Paul-de-Vence een militaire vesting werd, was het ooit een agrarisch dorp. Juist dat agrarische verleden is te ontdekken als je het wandelpad neemt aan de voet van de westelijke wallen. Het pad volgt de lijnen van de oude stadsmuren en geeft doorkijkjes naar prachtige landschappen, bosrijke plekjes en geurende planten uit oude culturen.


Hoe kom je er? 

  • Per trein: de TGV brengt je vanaf Parijs in minder dan 5,5 uur naar Nice, waarna je de bus neemt naar Saint-Paul-de-Vence
  • Per vliegtuig: Aéroport International Nice Côte d’Azur met bestemmingen in 30 verschillende landen
  • Per auto: de afstand Utrecht-Saint-Paul-de-Vence bedraagt zo’n 1355 km


Meer info: 

Gids

Saint-Paul-de-Vence: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Saint-Paul-de-Vence

 

Biot

 

Cagnes-sur-Mer

 

Gourdon

Île de Lérins

 

Isola 2000

 

La Turbie 

 

Le Bar-sur-Loup

Roquebrune-Cap-Martin

 

Saint-Martin-Vésubie

 

Saorge

 

Tende

Théoule-sur-Mer

 

Tourrettes-sur-Loup

 

Vallauris 

 

Villefranche-sur-Mer