Bandol

Share
Bandol

Bandol is een prachtig vissersdorpje gelegen aan de kust van de Var. Het ligt vlakbij Toulon en het staat bekend om de wijngaarden die je er vindt. Bandol is een plaatsje dat geliefd is bij velen. Voor botenliefhebbers maakt de grote kleurrijke haven het een leuke plaats en voor wijnliefhebbers zijn het de nabijgelegen populaire wijngaarden. 

Met een mooie ligging aan de kust is Bandol een prachtig dorpje om te bezoeken. Ook is er een grote haven, die in het hoogseizoen vol ligt met kleurrijke vissersboten en privéjachten. Met 1600 ligplaatsen is het zelfs zo’n grote haven, dat het tot één van de grootste van Frankrijk kan worden gerekend.

Behalve de haven, zijn er ook verschillende mooie stranden bij Bandol te vinden, zoals Plage du Lido, Plage du Casino en de stranden van La baie de Bandol. Hier kun je heerlijk ontspannen of je juist goed vermaken in het water. 

Het centrum en Place de l’Europe

In het dorp zelf staan mooie pastelkleurige huizen. Er zijn ook verschillende leuke restaurants en winkeltjes. Een mooi plein in Bandol is Place de l’Europe, waar ook gezellige cafeetjes en een prachtige grote fontein te vinden zijn. Vanaf het plein heb je een mooi uitzicht over de haven. 

Eén van de belangrijkste monumenten van Bandol staat helemaal bovenaan op Place de l’Europe, namelijk de Église Saint-Francois de Sales. Dit is een mooie gele kerk die gebouwd is in de achttiende eeuw.

Binnen hangen er een aantal mooie schilderijen en binnen de koepel van de kerk, boven het podium, is een indrukwekkende muurschildering te zien. 

 

De wijnen van Bandol 

Alhoewel Bandol een plaatsje is dat er prachtig uitziet en een mooie ligging aan de kust heeft, is het vooral de wijn waar het bekend om staat. Bandol was met zijn wijngaarden in 1941 één van de eersten met het bekende AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) label. 

In de omgeving van het dorp zijn wel zo’n vijftig landgoederen te vinden waar wijn geproduceerd wordt. Er is een wijnroute die je er kunt volgen, Route des Vins de Bandol, waar je stops kunt maken bij de verschillende wijngaarden. 

 

Meer informatie

www.bandol.fr

 

Bereikbaarheid

Met de auto: vanaf Utrecht is het ongeveer 13 uur rijden 

Met het vliegtuig: vlieg naar Marseille 

 
Gids

Bandol: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Bormes-les-Mimosas

 

Grimaud

 

Hyères

 

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume

Saint-Tropez

 

Sanary-sur-Mer

 

Bandol

 

Draguignan

Samenwerking

Onze partners in de omgeving van Bandol