Bormes-les-Mimosas

Share
Bormes-les-Mimosas

Bij de Middellandse Zee ligt op een heuvel tussen Saint Tropez en Hyères, Bormes-les Mimosas. Ook ligt het aan de voet van het Massif des Maures. Het is een middeleeuws dorpje met mooie oude huizen en pittoreske straatjes en steegjes. Het is ook een plaatsje waar de ruïnes van een kasteel zijn te bezichtigen en er een groot aantal verschillende planten bloeit, zoals in de botanische tuin Parc Gonzalez.

Bormes-les-Mimosas heeft een prachtige ligging. Het is tegen een heuvel op gebouwd en heeft daardoor een uitzicht op de Middellandse Zee en het Île d’Or, een eiland dat bij Hyères ligt.

Niet alleen de omgeving van het dorpje is rijk aan mooie natuur, maar ook in het dorp zelf vind je mooie natuur. Bormes-les-Mimosas is namelijk een dorp vol met prachtige bloemen. Het is in Frankrijk zelfs benoemd tot één van de Plus Beaux Villages Fleuris de France. Oftewel, het is één van de meest bloemrijke dorpen van het land. 

Een deel van de naam van de plaats is te danken aan een plant die er groeit: de mimosa. Deze is er te zien in de winter van januari tot maart. Tijdens deze periode is het dorp versierd met een ‘lange slinger gemaakt van mimosa’ met negentig verschillende soorten mimosa uit de omgeving. Ook wordt aan het einde van februari de Corso du Mimosa georganiseerd. Dit is een grote optocht met prachtige praalwagens versierd met bloemen. 

Eén van de mooie plekken in Bormes-les-Mimosas waar je veel verschillende soorten mimosa kunt ontdekken is het Parc Gonzalez, een grote botanische tuin. 

 

Meer bezienswaardigheden in Bormes-les-Mimosas

Bloemenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bormes-les-Mimosas, maar er zijn ook nog 

andere mooie bezienswaardigheden in dit plaatsje te vinden. Zo zijn er in Bormes-les-Mimosas wel meer dan tien fonteinen te vinden. 

Ook zijn er verschillende mooie bouwwerken, zoals de Chapelle Saint-François-de-Paule, een zestiende-eeuwse kapel, en de Chapelle Notre-Dame de Constance, een kapelletje dat je kunt bezoeken na een klim van 124 meter. Een ander mooi religieus gebouw is de Église Saint-Trophyme, een dertiende-eeuwse kerk. 

Maar één van de bekendste bouwwerken van Bormes-les-Mimosas staat helemaal boven in de plaats en dat is Château des Seigneurs de Fos. Van dit kasteel, dat gebouwd is tussen de dertiende en veertiende eeuw, kun je de ruïnes nog bezichtigen. Ook het uitzicht vanaf hier is indrukwekkend met een zicht op de eilanden van Hyères, de jachthaven van La Favière en de verdere mooie omgeving.

Niet al te ver van het plaatsje kun je ook goed op het strand genieten. Je vindt hier onder andere de bekende stranden van Brégançon, Pellegrin, Cabasson en La Favière. Bij de zee kun je lekker ontspannen, maar je kunt er ook actief bezig zijn door bijvoorbeeld te gaan zwemmen, duiken of waterskiën. 

Bij Brégançon is overigens ook het Fort de Brégançon te vinden. Dit indrukwekkende fort staat op een immense rots dat grotendeels omringd wordt door water. 

Meer informatie

www.ville-bormes.fr

Bereikbaarheid

Met de auto: vanaf Utrecht is het ongeveer 14 uur rijden

Met het vliegtuig: vlieg naar Nice 

 
Gids

Bormes-les-Mimosas: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Le Lavandou

 

Les-Salles-sur-Verdon

 

Lorgues

 

Île de Porquerolles

Bormes-les-Mimosas

 

Grimaud

 

Hyères

 

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume

Saint-Tropez

 

Sanary-sur-Mer

 

Bandol

 

Draguignan