Even voorstellen: Simone’s Petit Villa Jaune

In de nieuwe wintereditie van Côte & Provence stellen we diverse eigenaren van een vakantiehuis in de Provence voor, zoals Simone en haar Petit Villa Jaune:

‘Dit jaar is mijn droom uitgekomen toen ik Petit Villa Jaune in een opwelling besloot te kopen. Of nou ja, een opwelling … Jarenlang huurde ik een prachtig huis in Grimaud in het Domaine de la Bergerie en ik heb er altijd van gedroomd om zo’n huis te bezitten. Toen ik zag dat dit prachtig gerenoveerde en stijlvol ingerichte huis te koop stond, aarzelde ik dan ook niet.


Ik ben geboren in Aken, nabij de Nederlandse grens, maar mijn werk bracht me naar de omgeving van Frankfurt. In mijn jeugd stuurden mijn ouders me vaak naar Zuid-Frankrijk om de taal te leren, waardoor mijn affiniteit met Frankrijk steeds verder groeide. Na vele vakanties in de Algarve wilde ik iets anders zien en kwam ik in Frankrijk terecht, in Grimaud om precies te zijn, een van de mooiste dorpen aan de Zuid-Franse kust.

Mijn ideale vakantiedag aan de Golfe de Saint-Tropez? ‘s Ochtends een cappuccino drinken bij Le Clem waar je het dorp aan je voorbij ziet trekken voordat de toeristische drukte begint. Daarna lunchen bij Chez Nous in Cogolin rond de fontein en vervolgens door naar de kust om bij Le Migon bij Pampelonne een heerlijke soupe de poisson te eten!’

Petit Villa Jaune van Simone is één van de Étoiles du Sud op de gelijknamige website voor vakantievilla’s in Zuid-Frankrijk:

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners