Bouches-du-Rhône

Share
Ontdek de Bouches-du-Rhône

Iconische steden zoals Arles en Aix-en-Provence in het binnenland en roze flamingo’s, de beroemde calanques en de geweldige stad Marseille aan de kust. In de Bouches-du-Rhône snap je onmiddellijk waarom kunstenaars en cultuurliefhebbers verliefd werden op de regio. 

De natuur in het meest westelijke gelegen departement van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur verschilt duidelijk van de andere departementen. Gelegen in het noordwesten van de Bouches-du-Rhône, strekken de Alpilles zich uit als een gouden driehoek, met aan weerszijden twee mythische rivieren: de Rhône en de Durance. In de richting van Marseille vind je de Sainte-Victoire, een andere gebergte dat de omweg meer dan waard is. 

Hoe bijzonder deze bergketens ook zijn, ze halen het niet bij het betoverende landschap van de Camargue. Dit gebied, gelegen tussen de twee armen van de Rhône, is bevolkt door stieren, wilde paarden en roze flamingo’s. Geniet aan de kust van de calanques en de turquoise zee of van de ongerepte stranden van de Côte Bleue.  

 

Maar niet alleen de natuur is verbluffend, de Bouches-du-Rhône heeft namelijk ook een zeer rijk cultureel erfgoed. Het is niet lastig om te zien waarom veel kunstenaars door deze omgeving werden geïnspireerd en betoverd. Zo kun je in de voetsporen van Paul Cézanne treden in Aix-en-Provence en de sporen van Marcel Pagnol terugvinden in Aubagne. Of ben je nieuwsgieriger naar de band van Vincent Van Gogh met Arles en St-Rémy-de-Provence of van de gebroeders Lumière met La Ciotat? 


De in het binnenland gelegen steden Arles en Aix-en-Provence ademen simpelweg Provence. Ontdek het amfitheater in Arles en leer over de geschiedenis van deze stad die teruggaat tot de romeinen. Dol op fotografie? Bezoek dan het internationaal gerenommeerde fotofestival dat hier jaarlijks plaatsvindt. Flaneer in Aix-en-Provence over de Cours Mirabeau of verdwaal in de wirwar van kleine straatjes en steegjes in de oude stad. Zin in meer actie? Reis dan af naar havenstad Marseille. Vroeger was deze stad een ware ontmoetingsplaats van culturen door de drukke haven. Bezoek in Marseille het moderne MUCEM en Notre-Dame de la Garde, de basiliek die uitkijkt over de zee en de haven. 

Ontdek

Cantons, steden en dorpen in de regio

Martigues

 

Saintes-Maries-de-la-Mer

 

Tarascon

 

Istres

Ontdek

Onze partners