Rally van Monte Carlo – Historique en Classique

Vorige week werd de rally al weer in herinnering gebracht toen de Tour de France karavaan over de Col de Turini, even achter Monaco, ging. In winterse omstandigheden gaan daar regelmatig ook de coureurs richting Monte Carlo in de jaarlijkse rally, georganiseerd door de prestigieuze Automobile Club de Monaco. Volgend jaar viert de Rally van Monte Carlo haar 110e verjaardag tussen 18 en 24 januari.

Zelf deelnemen

Altijd zélf al een keer de Rally van Monte Carlo willen rijden? Dat kan! Al lange tijd is de rally uitgebreid met twee versies die iets later van start gaan. Ben je de trotse bezitter bent van een klassieke auto en heeft het model daarvan eerder deelgenomen aan de rally, dan kan dat tijdens de Rallye de Monte Carlo Historique van 30 januari t/m 3 februari. Deze versie heeft ook het karakter van een wedstrijd en een licentie is nodig.

Heb je die niet maar wel een mooie klassiek voiture? Dan kun je in principe je aanmelden voor Rallye de Monte Carlo Classique die dan voor de 5e keer verreden wordt. Deze versie heeft iets meer het karakter van een tourrit, met allure (!), en gaat een dag later van start. Dit jaar gaan beide versies van start in Valence dus dat wordt gegarandeerd een prachtige rit dwars door de Provence.

Ga voor uitgebreide informatie en aanmelding naar de website:

Schrijf je je in?

Laat het ons even weten. We geven straks graag wat extra bekendheid aan Nederlandse en Belgische deelnemers aan dit unieke evenement.


Beelden van vorig jaar om in de stemming te komen…

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners