Voir & Écouter nabij Colorado Provençal

Rustrel is zo’n dorpje in de Lubéron, even ten oosten van Apt, waar je heen gaat om bijvoorbeeld de Petit Colorado Provencal te bekijken. Een merkwaardige roest-achtige landschap waar eeuwenlang oker is gewonnen voor gebruik in verf, maar ook in de cosmetica en papier.

Maar Rustrel is vooral ook een kunstenaarsdorpje dat zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een magneet voor buitenlanders die er een atelier zijn begonnen. Zoals Elske Koelstra, een Nederlandse fotografe, die ons tipte omtrent het tweejaarlijkse festival ‘Voor & Ecouter’

Kijken en luisteren in Rustrel

A.s. weekend wordt het voor de 7e keer georganiseerd door de fotografen, beeldhouwers, schilders van Rustrel die zo’n 15 ateliers dan open stellen voor publiek. Ook zijn er diverse korte voorstellingen in het dorp: Muziek, dans, theater, het wordt een bijzonder artistiek en ongetwijfeld gezellig weekend waar weer honderden mensen op af zullen komen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de Corona-maatregelen om het ook tot een veilig evenement te maken.

Een uitgebreid overzicht en programma is opgesteld in de PDF die hier te downloaden is

Le Silence de l’Abstrait

Vanzelfsprekend ben je a.s. weekend ook meer dan welkom om een kijkje te nemen in het Atelier 1699 van Elske Koelstra in de Rue du Moulin à Vent. Zij opent daar haar nieuwe expositie ‘Le Silence de l’Abstrait’, een verzameling van bestaand en nieuw werk. Daarvoor heeft ze dit weekend ook ceramiste Delphine Marioitti uitgenodigd, maakster van het prachtige keramiek dat zij het hele jaar in haar atelier verkoopt.


En als je er toch bent, neem dan dus zeker ook een kijkje hier:

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners