Ontdek Cannes

In de mondaine badplaats Cannes is het zien en gezien worden, zeker tijdens het wereldberoemde filmfestival.

Toch is de stad niet alleen glitter en glamour, het is een kunst- en cultuurstad omgeven door 7,5 kilometer goudkleurig zandstrand, de boulevard La Croisette met haar Palais des Festivals en een prachtige baai begrend door de Lérins-eilanden. 

Tegen de  helling van Mont Chevalier vind je Le Suquet, het oude centrum van Cannes. Je ziet hier geen auto’s, wel veel smalle oude trappen die je door deze pittoreske wijk leiden. Midden in Le Suquet staat de Notre-Dame de l’Espérance, een kerk die tijdens de Tweede Wereldoorlog als ziekenhuis diende. Vanaf het plein voor de kerk heb je een fenomenaal uitzicht over de met jachten bezaaide haven en de baai van Cannes. 

 

Wereldse kunst

In het vroegere klooster van de monniken van Lérins huist het Musée de la Castre, het oude kasteel van Cannes. Bewonder hier muziekinstrumenten van over de hele wereld en vergaap je aan de muren vol schilderijen. Voor wie niet genoeg kan krijgen van het oogverblindende uitzicht, beklim de de 12e-eeuwse toren van het kasteel voor een 360-graden panorama over Cannes. 

Ervaar het Franse leven en ga ’s ochtends naar de overdekte versmarkt Marché Forville. Elke dag van de week, met uitzondering van maandag, proef je hier lokale producten uit de Provence en koop je verse groente, fruit, vis en bloemen.

 

Met de voeten in het zand

Het kloppend hart van de stad is de boulevard de la Croisette met aan de ene kant de azuurblauwe zee en aan de andere kant tal van haute couture winkels. De ideale plek om beroemdheden te spotten en luxe auto’s te bekijken.

 

 

Hoewel een groot gedeelte van het strand bij een van de luxueuse hotels hoort, zijn er nog genoeg plekjes om je handdoek neer te leggen en te genieten van het koele zand.

 

Eilandhoppen op Îles de Lérins

Met de boot vaar je vanaf de haven in een kwartiertje naar de eilandengroep Îles de Lérins tegenover de stad en het Estérel-massief. De eilanden zijn vernoemd naar de monikken die hier nog steeds verblijven in de 16e-eeuwse Abbaye de Lérins op het eiland Saint Honorat. Wandelaars zijn verzot op het naburige en vrijwel onbewoonbare eiland Sainte-Marguerite. De heerlijke eucalyptus- en de dennengeuren verspreiden zich door het enorme staatsbos met in het midden een schitterend licht gezouten meer.

 

Hoe kom je er? 

  • Per trein: de TGV brengt je vanaf Parijs in minder dan 5,5 uur naar Cannes
  • Per vliegtuig: Aéroport International Nice Côte d’Azur met bestemmingen in 30 verschillende landen
  • Per auto: de afstand Utrecht-Cannes bedraagt zo’n 1330 km

 

Meer informatie:

Gids

Cannes: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Saint-Paul-de-Vence

Biot


Cagnes-sur-Mer


Gourdon

Île de Lérins

 

Isola 2000

 

La Turbie 

 

Le Bar-sur-Loup

Roquebrune-Cap-Martin

 

Saint-Martin-Vésubie

 

Saorge

 

Tende

Théoule-sur-Mer

 

Tourrettes-sur-Loup

 

Vallauris 

 

Villefranche-sur-Mer

Ontdek

Sportief in de Alpes-Maritimes