Nu officieel: Parc naturel régional du Mont-Ventoux

De echte kenner van de Provence weet natuurlijk al lang dat de regio vooral één groot natuurgebied is. Geen wonder dus dat deze zomer het negende nationale park tot stand is gekomen in de Provence: het Parc naturel régional du Mont-Ventoux. Officieel nu sinds 27 juli.

De Ventoux is al niet te missen vanaf de snelweg op weg naar de Provence, en velen hebben al eens op de top gestaan. Maar het gebeurt allemaal natuurlijk vooral óm die Kale Berg, buiten die kleine ring met dat maandlandschap. In 1990 werd het al door de UNESCO erkend als een unieke ‘biosfeer’. Het filmpje hieronder zegt genoeg. En het landschap om de Ventoux verrast je voortdurend. Want naast die berg zijn er bijvoorbeeld de Gorges de la Nesque en de Gorges de Toulourenc.

Les Rendez-vous du Parc

Heel veel te zien maar ook veel te beleven nu. Want sinds 2008 wordt er aan gewerkt om er een officieel park van te maken, en nu is het zover. Tot december wordt dat gevierd met ‘ontmoetingen in het park’. Meer dan 70 evenementen, wandelingen, workshops, je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel wat te beleven op en rondom de Ventoux.

Wat dacht je van een nachtelijke klim, te voet, a.s. zaterdagnacht, of ‘s ochtend vroeg oog in oog staan met de gemzen op 9 augustus? Je kunt de brochure met alle activiteiten deze zomer en daarna hier downloaden

Bon plaisir!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Bédoin, de Vendée du Midi

‘Na de Franse Revolutie in 1789 bleef Bédoin een centrum van conservatief verzet en kreeg het de bijnaam ‘Vendée du Midi’, verwijzend naar de erg bloederige opstanden in de West-Franse

Verder lezen
Ontdek

Onze partners